Kaivopuiston lentonäytös tekee paluun kesällä 2021 - vuonna 2017 paikalle tuli yli 100 000 katsojaa

KAS_A350_yleiso_1Suomen Ilmailuliitto kumppaneineen järjestää perjantaina 11.6.2021 Helsingin Kaivopuistossa ilmaisen lentonäytöksen. Kaivari 21 tuo Helsingin edustalle jälleen kattauksen huikeita esityksiä ja kaksipäiväiseen näyttelyyn mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

Lentonäytös lennetään Helsingin edustalla perjantai-iltana 11. kesäkuuta 2021. Tapahtuma levittäytyy maalle  ja ilmatilaan. 

Kaivari21_kuvaNäytöksessä esiintyy niin siviili-ilmailun klassikoita kuin nykypäivän kalustoa. Maanäyttely on avoinna perjantain lisäksi lauantaina 12. kesäkuuta Helsinki-päivänä.

Tapahtuman innoittajana on monien mieleen painunut Suomen Ilmailumuseon järjestämä, peräti 130 000 katsojaa Helsingin rannoille kerännyt Kaivopuiston Lentonäytös 2017.

KAS_100kEnsi kesäkuussa Kaivari 21 -tapahtuma tavoittelee tämän Suomen ennätyksen rikkomista maailmanluokan ohjelmalla ja jännittävillä oheistapahtumilla. Kaivopuiston näyttely toteutetaan aiempaa laajemmalle alueelle.


Tapahtumaan odotettavissa mukaan kaikki HX-kandidaatit

Kaivari 21 ajoittuu Suomen ilmavoimien HX-hävittäjähankkeen kannalta mielenkiintoiseen hetkeen. Valtioneuvoston hankintapäätös on odotettavissa vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

KAS_RA_MKyyronen"Kesäkuun tapahtuma-aikaan tilanne lienee vielä avoin, mutta lopulliset tarjoukset on jätetty. Veronmaksajille tarjoutuu näin hieno tilaisuus nähdä koko viisikko vielä kerran yhdessä ja samassa tapahtumassa", kertoo Kaivari 21:n tapahtumajohtaja  Markku Kyyrönen. Hän toimi edellisen Kaivari 17 - tapahtuman aikaan myös Suomen Ilmailumuseon johtajana. 

 Tapahtumajärjestelyissä seurataan Kyyrösen mukaan tarkasti koronaviruspandemian tilannetta.

"Mikäli tilanne on sellainen, ettei tapahtumaa voitaisi koronan takia järjestää, täytyy tilanne silloin hyväksyä. Toivomme kuitenkin, että virus on ensi kesänä hallinnassa, ja suuriakin ulkoilmatapahtumia voidaan pitää", jatkaa Kyyrönen.

Kaivopuistolla on perinteensä ilmailunäytösten tapahtumapaikkana ja siellä on järjestetty lentonäytöksiä jo 1920-luvulla. Suuria ilmailutapahtumia nähtiin vielä 50- ja 60-luvuilla.

KAS_RA_sinivalkoinen_1Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomen Ilmailumuseo järjesti Kaivopuistossa lentonäytöksen jälleen kesällä 2017. Tuollon pääesiintyjänä nähtiin RAF Red Arrows ja matalalla lensi myös Finnairin Airbus A350 XWB -matkustajakone. Vuonna 2017 näytökseen osallistuneet lentokoneet tukeutuvat Helsinki-Vantaan ja Malmin lentokentille. 

Kaivari 21 -lentonäytöksen esiintyjistä ja muusta päivittyvästä ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin. Taivaalla nähtäneen kuitenkin valtaosa HX-ehdokkaiden hävittäjistä sekä Suomeen vast'ikään hankittu North American Aviation AT-6 Texanin laivastoversio SNJ-3.

Tapahtuman järjestää Suomen Ilmailunäytös Oy, joka on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallisen keskusjärjestön Suomen Ilmailuliitto ry:n 100 % omistama lentonäytösten ja ilmailutapahtumien järjestämiseen vuonna 2018 perustettu yritys.

Lue myös: