Kanariansaarten lentokentät avautuivat - lentoliikennettä säädelleen edelleen

Kanaria_hiekkaCalima-tuulen kuljettaman hiekan aiheuttama lentokenttien sulku turvallisuussyistä on toistaiseksi ohi Kanariansaarilla. Kaikki lentokentät ovat voimassaolevan tiedon mukaan auki maanantaina, mutta lentoliikennettä rajoitetaan edelleen.

Lentokenttäyhtiö AENA ilmoitti odotetusti sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana Kanariansaarten lentokenttien avautumisesta.

Ensimmäisinä avautuivat La Palma, Fuerteventura, Lanzarote ja Teneriffan pohjoinen lentokenttä Los Rodeos. Niiden osalta mahdollistettiin ensin vain lähtevät lennot ja maanantaiaamun aikana jo saapuvatkin. Odotetavissa on hiekkamyrskyn takia edelleen viiveitä.

Kanaria_delay2Gran Canaria ja Teneriffan eteläinen Reina Sofian lentokenttä ovat auki myös saapuvalle liikenteelle. Heikon näkyvyyden seurauksena liikennettä säädelleen edelleen. Näkyvyys lentoasemilla on maanantaiaamun aikana vaihdellut reilusta kilometristä seitsemään kilometriin.

Finnair lensi sunnuntai-iltana yhden lennon Fuerteventuran Puerto del Rosarion lentokentälle Malagasta.

AENA:n mukaan edelleen liikennetta haittaavan Calima-tuulen vaikutukset ovat yltäneet jo yli 880 lennon perumiseen tai viivästymiseen. Kanariansaarilla jo olevia matkustajia olemaan saapumatta lentokentille ilman lentoyhtiöltä saatua vahvistusta lennon operoinnista.

Kanariansaarilla vallitsee talvisin kuuma kaakkoistuuli, joka saanut nimen Calima. Kyseinen tuuli kuljettaa mukanaan Pohjois-Afrikasta ilmaan noussutta hiekkaa ja tomua. Ilmiö voi nostaa hiekkaa jopa viiden kilometrin korkeuteen ja peittää satojen tuhansien neliömetrien laajuisen alueen.

Lue myös: