Kittilän lentoasemalle kaksi uutta rullaustietä ja terminaalilaajennus

Kittila_airport_2015Finavia laajentaa Kittilän lentoaseman terminaalia ja asemataso- sekä lentoliikennealuetta. Muutokset kasvattavat lentoaseman kapasiteettia merkittävästi. Jo aiemmin Kittilässä otettiin käyttöön tornitutkapalvelu lentoliikenteen sujuvoittamiseksi.

Kittilän lentoaseman palvelutaso nousee jo joulusesongiksi 2018, kun lähtevien matkustajien laajennus avataan. Alueelle tulee muun muassa toinen kahvila. Lisäksi saapuvien matkustajien passintarkastukseen saadaan lisää tilaa. Yhteensä laajennus käsittää uutta tilaa noin 2 000 neliömetriä.

 Lentoliikenteen kapasiteettia ja sujuvuutta Finavia parannetaan kahdella uudella rullaustiellä. Niillä saadaan nostettua kiitotiekapasiteettia. Nykyisin Kittilän kiitotielle 16/34 on vain yksi rullaustie, joka mahdollistaa matkustajakoneiden lentoonlähdöt osapituudelta vain pohjoisen suuntaan.

Myös asematasoa laajennetaan ja lentokoneiden paikoitukseen on jatkossa käytettävissä 13 paikkaa. Finavian arvion mukaan iso osa lentoliikenteen uudesta infrastruktuurista valmistuu talvikaudelle 2018–2019 ja loput seuraavaksi talvikaudeksi.


Lapin lentoasemat palvelevat vuosittain pian jo kahta miljoonaa matkustajaa

Ro
vaniemen lisäksi Finavia tekee laajennuksia myös Rovaniemen ja Ivalon lentoasemille. Laajennuksilla ja uusilla palveluilla  vastataan voimakkaasti kasvaviin matkustajamääriin. Työt alkavat toukokuun alussa.

"Finavian noin 55 miljoonan euron suurinvestointi mahdollistaa Lapin matkailun kasvun ja edistää Suomen saavutettavuutta ja kilpailukykyä. Finavian lähivuosien investoinnit Lapin turismin eteen nousevat nyt käynnistyvän kehitysohjelman myötä lähes sataan miljoonaan euroon", sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Kittila_pax Matkustajamäärien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut ennätyksellistä, ja viime vuonna saavutettiin 1,3 miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Eniten kasvoivat Rovaniemen (+19 %), Kittilän (+26 %) ja Ivalon (+17 %) lentoasemat.

Nyt käynnistyvän Finavian investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Samalla investoidaan myös ympäristönsuojeluun. Finavia tehostaa lentokoneiden jäänpoistossa käytettävän glykolin keräystä ja kierrätystä ja vähentää näin lentoliikenteen vesistövaikutuksia.

Lue myös: