Rovaniemen lentoaseman terminaalia laajennetaan - valmista joulusesongiksi 2019

Rovaniemi-airport_1Toteutuvan jättilaajennuksen myötä Rovaniemen lentoaseman matkustajaterminaali laajenee yli 75 prosenttia.  Matkustajatilat kasvavat nykyisestä 6 000 neliömetristä noin 10 500 neliömetriin. Uudet tilat lisäävät terminaalin avaruutta ja viihtyisyyttä. Lentoaseman tuntikapasiteetti nousee nykyisestä kolmesta koneesta viiteen.

 

Nykyaikaista matkustajatilaa saadaan muun muassa matkatavaran luovutusaulaan, ja esimerkiksi kahvilatila laajenee nelinkertaiseksi. Terminaaliin asennetaan uusi koneeseen nousua nopeuttava matkustajasilta. Rovaniemen lentoasemalla on tämän jälkeen käytössä kolme siltaa.

Kokonaisuudessaan Rovaniemen lentoaseman laajennus valmistuu joulusesonkiin 2019.


Lapin lentoasemat palvelevat vuosittain pian jo kahta miljoonaa matkustajaa


Rovaniemen lisäksi Finavia tekee laajennuksia myös  Kittilän ja Ivalon lentoasemille. Laajennuksilla ja uusilla palveluilla  vastataan voimakkaasti kasvaviin matkustajamääriin. Työt alkavat toukokuun alussa.

"Finavian noin 55 miljoonan euron suurinvestointi mahdollistaa Lapin matkailun kasvun ja edistää Suomen saavutettavuutta ja kilpailukykyä. Finavian lähivuosien investoinnit Lapin turismin eteen nousevat nyt käynnistyvän kehitysohjelman myötä lähes sataan miljoonaan euroon", sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

 Matkustajamäärien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut ennätyksellistä, ja viime vuonna saavutettiin 1,3 miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Eniten kasvoivat Rovaniemen (+19 %), Kittilän (+26 %) ja Ivalon (+17 %) lentoasemat.

Nyt käynnistyvän Finavian investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Samalla investoidaan myös ympäristönsuojeluun. Finavia tehostaa lentokoneiden jäänpoistossa käytettävän glykolin keräystä ja kierrätystä ja vähentää näin lentoliikenteen vesistövaikutuksia.

 Lue myös: