Kittilän lentoaseman uudistustyöt valmistuivat ─ lisää matkustusmukavuutta ja sujuvuutta

EFKT_2020_1Finavian viiden miljoonan euron lisäinvestointi Lapin lentoasemien kehitysohjelmaan on saatu valmiiksi. Kittilän lentoasemalla panostettiin tällä kertaa matkatavaran käsittelyn, lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen kehittämiseen.

Kittilän lentoaseman uudistustyöt ovat osa Finavian 60 miljoonan euron kokonaisinvestointia Lapin lentoasemiin. Kittilän lentoaseman osuus siitä on kolmannes eli yhteensä 20 miljoonaa euroa. 

"Lapin vetovoima on Suomen matkailulle vahva kilpailuetu. Uskomme uudistusten tulevan tarpeeseen, kunhan koronapandemia on saatu hallintaan. Kittilän lentoaseman matkustusmukavuus ja sujuvuus ovat nyt huippuluokkaa. Olemme valmiita, kun matkailu elpyy", kertoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

Matkustajille näkyvimpänä asiana lähtöselvitys uudistettiin ja muun muassa palvelutiskien määrää lisättiin kahdeksasta 14:ää. Turvatarkastuksessa otettiin käyttöön uutta tekniikkaa kuten lipuntarkastusautomaatit ja henkilöskannerit. Uudistusten myötä matkustajien siirtyminen turvatarkastuksen läpi tulee olemaan entistäkin jouhevampaa.

Isoin uudistus tapahtui matkatavarakäsittelyssä, kun lentoasemalle asennettiin aikaisempaa tehokkaampi matkatavaran lajittelujärjestelmä ja matkatavaroiden läpivalaisulaite. Samalla terminaaliin rakennettiin 750 neliötä lisää tilaa matkatavaroiden käsittelyä varten.

Uudet tilat ja uusi tekniikka paitsi nopeuttavat lähtevän matkatavaran lastaamista ja myös helpottavat hiihtovarusteiden ja lastenrattaiden kanssa matkustavia.

KTT_apron_1Kittilän lentoasema koki perusteellisen muodonmuutoksen vuosina 2018−2019. Finavia rakensi lentokentälle uudet rullaustiet ja lisää lentokoneiden seisontapaikkoja sekä avasi matkustajille uutta viihtyisää tila 2 000 neliötä lisää.

Opasteet ja aikataulunäytöt uusittiin, kentälle avattiin vesipisteitä juomapullojen täyttöä varten ja lasten leikkipaikka. Samassa yhteydessä toimintansa aloitti kaksi uutta ravintolaa.

Finavia käynnisti vuoden 2018 alussa mittavan 55 miljoonan euron kehitysohjelman Kittilän, Rovaniemen ja Ivalon lentoasemilla. Lentoasemien laajennukset ja uudet palvelut otettiin käyttöön vaiheittain vuosien 2018–2019 aikana.

"Finavia on panostanut Lapin matkailuun viime vuosina yli sata miljoonaa euroa. Olemme ylpeitä Lapin lentoasemille tehdyistä uudistuksista. Ne vahvistavat kilpailukykyämme sekä edistävät Lapin matkailua ja Suomen saavutettavuutta", jatkaa Jolkkonen.

Lue myös: