Koko perheen ilmailutapahtuma valtaa Malmin lentoaseman viikonloppuna 16.-17. elokuuta

FIA_2014_logoFinland International Airshow tuo lentosirkuksen pääkaupunkiin ja Helsinki-Malmin historialliselle lentoasemalle viikonloppuna 16.-17. elokuuta. Kyseessä on yksi Suomen suurimpia koko perheelle tarkoitettuja ilmailu- ja viihdetapahtumista kuluvana kesänä.

Hurricane_13

Lentonäytöksessä taivaalla nähdään kenties suurimpana tähtenä historiallinen Hawker Hurricane, joka on maalattu Suomen Ilmavoimien väreihin. Järjestäjät marssittavat taivaalla useita erilaisia taitolentoesityksiä joiden ohella luvassa myös mm. siivelläkävelyä.

Esiintyjälistalla ovat mm. maailman ilmailueliittiin kuuluva Flying Bulls Aerobatic Duo sekä Scandinavian Airshow: Viking, Wasp ja Catwalk. Mukana ovat myös Jurgis Kairis, Daniel Ryfa ja legendaarinen taitolentoryhmä The Yakovlevs Team.

FIA_2014_6Kotimaasta tapahtumassa ovat mukana Rajavartiolaitos, Maavoimat, Malmin lentokentän toimijat sekä Suomen parhaimmistoon kuuluvat taitolentäjät. Paikalla on luvassa myös yleisölennätyksiä.

Ilmavoimien suihkukoneet eivät osallistu tapahtumaan.  Edellisellä kerralla Malmilla 2009 kyseessä oli Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös, johon Ilmavoimat on perinteisesti vuoden ainoana tapahtumana tuonut ensilinjan koneensa, kuten F/A-18 Hornetin ja Midnight Hawks -suihkutaitolentoryhmän.

Tänä vuonna SIL-näytös järjestettiin jo viime viikonloppuna Oulussa. Lisäksi Malmin edellinen näytös aiheutti meluvalituksia.

Nyt mukana ovat kuitenkin Ilmavoimien Pilatus PC-12 NG -potkuriturbiinikone ja Valmet L-70 Vinka -alkeiskoulukone. Molemmat esiintyvät ilmassa ja maanäyttelyssä. Maassa nähdään myös Airbus Defence and Space C-295M -kuljetuskone.

Kotimaisten ja kansainvälisten tähtien lentonäytösten lisäksi on luvassa Suomen suurin lentokoneiden maanäyttely. Luvassa paljon nähtävää, koska Malmille kootaan monipuolinen kokoelma lentokoneita, helikoptereita ja muita ilmailuun liittyviä koneita ja laitteita, simulaattoreita ja tuulitunneleita. Perheen pienimmille hupia ja ajanvietettä tarjoaa Tivoli Sariola.

FIA_2014_5Viihdetarjonnasta vastaavat lauantaina 16. elokuuta Waldo´s People ja Eppu Normaali. Sunnuntaina 17.  elokuuta estradille astuvat Extreme Duudsonit, JVG ja Anna Abreu.

Finland international Airshow jatkaa promoottori Kalle Keskisen vuonna 2009 järjestämän Helsinki International AirShow:n linjoilla ja tarjoilee paljon ilmailullista nähtävää pääkaupungin taivaalla.

Lentonäytöksen johdosta vastaa kokenut ilmailualan ammattilainen Seppo Tuovinen seuranaan Jussi Virtanen. Molemmilla on kokemusta Ilmavoimien puolelta. Lentonäytöksen kummina toimii Malmin lentoaseman ystävät ry:n Sami Saikkonen.

Tapahtuman pääsponsoreita ovat Flybe Finland ja Trust Kapital Group.

 Lippujen hinnat vuoden 2009 tasolla

Lippujen hinnat ovat samat kuin vuonna 2009. Syyksi mainitaan yleisen hinnannousun vastustaminen ja mahdollisimman monen paikalle pääsyn helpottaminen.

 Yhden päivän lippu: 24,50 € aikuinen / 13,50 € lapsi
Kahden päivän lippu 38,50 € aikuinen / 20,50 € lapsi
 
Perhelippu (2 aikuista + 2 alle 15 v. lasta):
Yhden päivän lippupaketti 57,50 €
Kahden päivän lippupaketti 87,50 €

VIP yhden päivän 87,50 €
VIP kahden päivän 137,50 €

Käytä Messukeskuksen etäparkkia tai suosi julkisia

Malmin-lentoasema-ilmastaMalmin lentoaseman kupeessa ja tapahtuma-alueella ei ole pysäköintitilaa. Tapahtuman virallinen ja ainoa etäparkki on Helsingin Messukeskus, josta on non-stop-bussikuljetus tapahtuma-alueelle. Bussikuljetukset on järjestetty myös Tikkurilan juna-asemalta ja Malmin juna-asemalta.

Kuljetuksia on tarjolla seuraavasti:

Malmin asema - Air show: 15 min välein non stoppina

Messukeskus - Air show: 10 minuutin välein non stoppina la klo 9-12 ja 18-23. Muuna aikana 30 min. Sunnuntaina non stop 9.30-12 ja 16-19, muuna aikana 30 min.

 Tikkurilan asema - Air show: 5 minuutin välein non stoppina la klo 9-12 ja 18-23. Muuna aikana 30 min. Sunnuntaina non stop 9.30-12 ja 16-19, muuna aikana 30 min.

Reitit kustantavat 7€ / meno-paluu. Alle 10-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Yli 10-vuotiailta peritään 7€ / meno-paluu.Yhden suuntaisia lippuja ei ole myynnissä. Bussimatkan voi maksaa käteiselle tai kortilla.

 Finland International Airshow järjestetään Malmin lentoasemalla 16.-17. elokuuta. Lauantaina kello 10-23 ja sunnuntaina kello 10-18.

Finland International Airshow osallistuu Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeeseen ja haastaa kaikki yhteistyökumppanit ja muut tapahtumajärjestäjät hankkeeseen mukaan.

Finland International Airshow aluekartta

Lentonäytöksen esiintyjälista

Finland International Airshow -virallinen sivusto

Lue myös: