Konfliktialueiden lista kasvaa - Syyria lentokieltolistalle

Sky_sunset1Ilmailuviranomaiset ovat havahtuneet maailman konfliktialueiden turvallisuuteen Ukrainassa tapahtuneen matkustajakoneen alasampumisen takia. Lentokieltoja ja suosituksia operoinnin välttämiseksi on asetettu mm. Ukrainaan, Israeliin, Irakiin, Libyaan ja nyt tuoreimpana Syyriaan.

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen julkisti notam-tiedotteen, joka kieltää maan lentoyhtiöiltä operoinnin koko Syyrian kattavalla  Damaskoksen lentotiedotusalueella. Aiemmin viranomainen ainoastaan suositti vahvasti välttämään kyseistä ilmatilaa.

Tiukempi linja perustuu uuteen riskiarviointiin ja tietoon siitä, että aseistettujen ryhmittymien hallussa on ilmatorjunta-aseita. Niillä on ammuttu alas Syyrialaisia sotilaskoneita.

Yhdysvaltain viranomaisen kieltolistalla on myös Irakin ilmatila. Vaikka FAA:lla ei olekaan valtaa eurooppalaisoperaattoreihin niin useat yhtiöt ovat noudattaneet asetettuja lentokieltoja.

Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA on puolestaan julkaissut turvallisuustiedotteet Ukrainan ilmatilan käytöstä, Libyan Tripolin lentotiedotusalueen  ja Israelin Ben Gurionin lentokentän vaaroista.

Lue myös: