Kotimaiset ilmailuaktiivit pyrkivät ostamaan Menkijärven lentokentän

Joukko kotimaisiaEFME_ilmasta_KR ilmailuaktiiveja on käynnistänyt hankkeen Menkijärven lentopaikan ja sitä ympäröivän maa-alueen hankkimiseksi omistukseensa. Päämääränä on yleisilmailun jatkumisen turvaaminen Menkijärvellä. Avoimeen yhteishankkeeseen pääsee mukaan haluamallaan metrimäärällä.

Senaatti-kiinteistöt myy Menkijärven lentokenttää tarjouskaupalla, joka päättyy jo 5. toukokuuta kello 16.00. Nykyisin Senaatin omistama lentokenttä on vuokrattu Menkijärven lentokenttä-osuuskunnalle. Käyttäjinä ovat olleet mm. Alajärven Ilmailukerho, Järviseudun Lentokerho, Vaasan Lentokerho, Ilmasotakoulun Lentokerho ja Etelä-Pohjanmaan Ilmailukerho.

EFME_myynti_SenaattiIlmailuharrastajat ovat aiheesta huolissaan, sillä jälleen yhden yleisilmailukentän jatko on vaakalaudalla. Nyt virallisesti käynnistyneellä hankkeella ilmailijat, lähiseudun asukkaat ja muut vapaaehtoiset pyrkivät turvaamaan perinteikkään Ilmavoimien koulutuskentän säilymisen ilmailukäytössä.

 Ostohankkeen taustalla ovat  Menkijärven lentokenttäosuuskunnan puheenjohtaja Don Seres, liikennelentäjä, omalentokentta.fi - sivuston perustaja Kristian Rintala sekä Ilmavoimien lentäjäyhdistys ry:n puheenjohtaja Jouni Kalliomäki.

Senaatti-kiinteistöjen myynti-ilmoituksen mukaan myytävä alue on noin 70 hehtaarin kokoinen ja se muodostuu useista määräaloista sekä kiinteistöistä. Alue rajoittuu Menkijärveen ja kaikilla kiinteistöillä ja määräaloilla on osuus yhteiseen vesialueeseen.

Lentokenttäalueen rakennukset ovat puurakenteisia ja nykykunnossa ne ovat arvoltaan vähäisiä. Muita alueen rakennuksia ovat lennonjohtorakennus ja yksi katos. Rakennusten kokonaispinta-ala on noin 700 neliömetriä.

EFME_kivi_KRLentokentän ostohankkeeseen voi liittyä mukaan varta vasten avatun omalentokentta.fi -sivuston kautta. Sen tarkoituksena on koota yhteen joukko ihmisiä tekemään ostotarjous Senaattikiinteistölle myynnissä olevasta lentokentästä ja maa-alueista.

Mukaan ostohankkeeseen pääsee ilmoittamalla tietonsa sekä haluamansa metrimäärän omalentokentta.fi -sivuston ohjeiden mukaisesti. Metri on hankkeen kuvainnollinen termi, jonka hinnaksi on asetettu 300 euroa.

Tavoitteena on saada kasaan suuruusluokaltaan vähintään 200 000 euron summa, joka vastaisi noin 667 metriä lentokentän nykyisestä 930 metrin mittaisesta kiitotiestä.

Tositarkoituksella yleisilmailuhankkeeseen mukaan lähtevien osallistujien tulee rekisteröityä hankkeen sivun ohjeistuksen mukaisesti torstaihin 4. toukokuuta 2017 kello 23.59 mennessä.

Ostotarjoukseen liittyvien toivotaan myös omaavan yhteiset intressit Menkijärven säilyttämiseksi aktiivisena ilmailukeskeisenä lentokenttänä, joka olisi avoinna kaikille ilmailusta kiinnostuneille toimijoille.

EFME_ilmasta_2_KRTärkeänä pidetään kannustamista ilmailuharrastuksen pariin sekä tietysti ilmailusta tunnettua ”airmanship-ajattelua”.

Ilmailutoiminnassa on tarkoitus arvostaa ja huomioida myös kaikkia lentokentän lähellä olevia tahoja mukaanlukien alueen asukkaat.

 Kirjallinen tarjous Senaatti-kiinteistölle tehdään takarajaan mennessä, mikäli hankkeelle määritetty minimimäärä ostajia ilmoittautuu mukaan.

Kaikkien ostajien eli tulevien osakkaiden kanssa tehdään hallinnanjakosopimus/valtakirja, jossa sovitaan samalla, että osakkaiden puolesta päätökset tekee jatkossa lentokentälle muodostettava hallitus tai muu vastaava toimielin.

 Omalentokentta.fi -sivusto

Lue myös: