Leasing-yhtiö ILFC menossa kiinalaisomistukseen

ILFC_logo_300dpiLiikennelentokoneiden leasing-yhtiö International Lease Finance Corporation  (ILFC) on menossa kiinalaiselle sijoittajaryhmälle. Vakuutuskonserni American International Group (AIG) vahvistaa keskustelevansa markkinoiden johtavan leasing-yhtiön myynnistä.

AIG on vahvistanut käyvänsä keskusteluja 90 prosentin osuuden myymisestä ILFC:stä kiinalaiselle sijoittajaryhmälle, jossa ovat mukana New China Trust Co. Ltd., New China Life Insurance Co. Ltd. ja P3 Investments Ltd. yhdessä investointipankki ICBC:n kanssa.

AIG on jo aiemmin antanut lausuntoja, joiden mukaan ILFC ei ole sille ydinliiketoimintaa ja sen myyminen on mahdollista. Mahdolliset kaupat vaatisivat viranomaishyväksynnän Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

ILFC:n hallinnassa on yli tuhannen vuokrattavan liikennelentokoneen laivasto ja 229 lentokoneen tilauskanta, joka sisältää myös uusia Boeing 787 ja Airbus A350 XWB -koneita. Yhtiöllä on lisäksi 50 liikennelentokoneen optiot tilauskannassaan.

Vuonna 1973 perustettu ILFC toimii kansainvälisillä markkinoilla ja sen asiakkaana on noin 200 lentoyhtiötä yli 80 maassa. Vuoden 2011 liikevaihto oli 4,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Asiakkaiden joukossa on suuria kansallisia lippulaivayhtiöitä, keskisuuria ja pieniä lentoyhtiöitä sekä rahtioperaattoreita. Esimerkiksi Lufthansan, Norwegianin ja Finnairin laivastoissa on ILFC:ltä vuokrattuja koneita.