Lennonjohtajat marssivat ulos TES-neuvotteluista

ATC_HEL_tyopiste_1Neuvottelut lennonjohtajien työehtosopimuksen uudistamiseksi ovat keskeytyneet perjantaina aamupäivällä. Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ryn edustajat marssivat ulos tesneuvotteluista vastalauseena Palvelualojen työnantajat Palta ryn toiminnalle.

Lennonjohtajien työnantaja ANS Finland eriytettiin Finaviasta omaksi yhtiökseen keväällä 2017. Siitä lähtien yhteistyö työnantajan ja lennonjohtajien kesken on ollut hyvää, rehellistä ja avointa. Yhtiö on mm. yhteistyössä henkilöstönsä kanssa rakentanut uutta strategiaa tulevaisuuden haasteita silmällä pitäen.

"Syksyllä kaikessa hiljaisuudessa aloitetut neuvottelut ovat tähän mennessä sujuneet hyvin: yhteistyössä ja luottamuksellisessa hengessä. Lennonjohtajilla on mm. ollut valmiutta heikentää työehtojaan tukeakseen juuri rakennettavaa ANS Finlandin strategiaa, ja siksi onkin erittäin valitettavaa, että Palta omalla toiminnallaan romuttaa yhtiön sisälle syntynyttä uutta luottamuksen ja yhteisen tekemisen kulttuuria", pahoittelee yhdistyksen puheenjohtaja Roy Myrberg.

Kiista Paltan ja SLJYn välillä liittyy työtuomioistuimessa käsiteltävään riitaan, johon liittyen Palta on toimittanut työtuomioistuimelle nyt käytäviin neuvotteluihin liittyvää materiaalia, jonka luottamuksellisuudesta oli yhteisesti sovittu. Riidan vastaajana ei ole ANS Finland, vaan Paltan ohella entinen työnantaja Finavia.

Lennonjohtajilla on voimassa yrityskohtainen työehtosopimus, jonka sopijaosapuolet ovat Palta ja Suomen Lennonjohtajien Yhdistys ry. Sopimuskausi päättyy 30.11.2017.