LOT:n omistaja PGL vetäytyy Condor-kaupoista

D-ABOK_240419Puolalaisen Polish Aviation Groupin (PGL) oli määrä ostaa Saksan suosituin lomalentoyhtiö Condor. Nyt lentoyhtiö LOT:nkin omistava yhtiö vetäytyy kaupoista. Todennäköinen syy huhtikuussa 2020 toteutuvaksi odotetun kaupan perumiselle on koronaviruspandemian vaikutukset lentoliikenteelle.

PGL:n puhemies vahvistaa Lentoposti.fi:lle yhtiön ilmoittaneen Condorille vetäytyvänsä kaupasta. Toistaiseksi PGL ei kuitenkaan lausuntonsa mukaan avaa asiaa sen enempää.

Saksalainen lomalentoyhtiö Condor Flugdienst GmbH selvisi Thomas Cook -konsernin konkurssista Saksan KfW:n lainoituksella. Tulevaisuuden ratkaisuna piti olla PGL:n omistukseen siirtyminen, jonka myötä myös valtiolaina oli määrä maksaa takaisin.

Kauppojen perumisen syynä on todennäköisesti koronaviruspandemian heikentämät näkymät koko ilmailualalla. PGL:n omistama Puolan kansallinen lentoyhtiö LOT on pandemian myötä yhtälailla taloudellisissa vaikeuksissa. Myös Condorin lennot ovat pääasiassa keskeytyneet lukuunottamatta Saksan valtion rahoittamia kotiutuslentoja sekä rahtia kuljettavia lentoja.

Condorin ostamisesta on kerrottu olevan muitakin kiinnostuneita kuin PGL. Todennäköisesti kiinnostuneista matkailualalla olevat toimijat eivät enää tarjoustaan uusi näkymien heikennyttyä ja vaihtoehdoksi jääneekin jonkun muun sijoittajaryhmän tekemä ostotarjous saksalaisyhtiöstä.

Vuonna 1956 perustettu Condor puolestaan kuljetti vuonna 2019 noin 9,4 miljoonaa matkustajaa. Lomalentoyhtiö operoi noin 90 kohteeseen Euroopassa, Afrikassa ja Yhdysvalloissa. Sen laivastossa on yli 50 lentokonetta.

Lue myös: