Saksalaisen lomalentoyhtiö Condorin omistus Puolaan - ostajana LOT:n omistaja PGL

D-ABOK_240419Polish Aviation Group (PGL) ostaa Saksan suosituimman lomalentoyhtiö Condorin, joka jäi omilleen Thomas Cookin konkurssin jälkeen. Nyt saksalaisyhtiön tulevaisuuden kerrotaan olevan turvattu. PGL omistaa myös puolalaisen lentoyhtiö LOT:n.

Saksalainen lomalentoyhtiö Condor Flugdienst GmbH on jatkossa osa Polish Aviation Groupia ja yhdessä LOT:n kanssa yhtiöistä muodostuu merkittävä toimija Saksan ja Puolan markkinoille. Yhtiöt kuljettavat yhteensä vuosittain noin 20 miljoonaa matkustajaa.

Condor on osa PGL:n lomamatkailustrategiaa, joka keskittyy kasvuun Saksassa ja sen lähialueiden markkinoilla. Suunnitelmissa on kehittää Condorista edelleen yksi Euroopan johtavista lomalentoyhtiöistä.

Lopullisesti osapuolten välisen kaupan odotetaan toteutuvan huhtikuussa 2020, kun tarvittavat viranomaishyväksynnät on läpäisty. Kauppojen myötä Saksan KfW:n Condorille myöntämä toiminnan jatkamiseen osoitettu tukilaina maksetaan kokonaan takaisin.

Kaupoista huolimatta Condor jatkaa nykyisen johdon alaisuudessa ja omana brändinään Saksan tunnetuimpana ja  suosituimpana lomalentoyhtiönä.

PGL:n omistama puolalainen LOT lentää yli 120 reitillä ja sillä on vahva jalansija Keski- ja Itä-Euroopassa. Yhtiön reittiverkostossa on myös 18 kaukoliikenneyhteyttä Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Vuonna 2019 LOT kuljetti yli 10 miljoonaa matkustajaa. Puolalaisoperaattorin laivastossa on 80 lentokonetta, joista 15 on Boeing 787 Dreamlinereita.

Vuonna 1956 perustettu Condor puolestaan kuljetti vuonna 2019 noin 9,4 miljoonaa matkustajaa. Lomalentoyhtiö operoi noin 90 kohteeseen Euroopassa, Afrikassa ja Yhdysvalloissa. Sen laivastossa on yli 50 lentokonetta.

Lue myös: