Lufthansa lensi ensimmäisen lentonsa Boeingin 747-8 Intercontinentalilla

LH7478_1st_boeingLufthansa on 1. kesäkuuta tehnyt konetyypin ensimmäisen reittilennon Boeing 747-8 Intercontinental -matkustajakoneella. Yhtiön uuden lippulaivan avauslento LH416 suuntautui Frankfurtista Washingtonin Dullesin kentälle. Nyt avattua reittiä lennetään kuudesti viikossa.

Lufthansan johtokunnan puheenjohtaja Christoph Franz kuvaa 747-8-konetta erittäin poikkeukselliseksi. Franz hehkuttaa miten "Lufthansa on luonut innovatiivisen ja tehokkaan tuotteen, joka maksimoi matkustajakokemuksen".

Boeingin apulaisjohtaja Elizabeth Lundin mukaan "Lufthansa on osoittanut suurta inspiraatiota ja johtajuutta 21:n vuosisadan Taivaiden kuningattaren käyttöönotossa. Uuden konetyypin hiljaisuus, pienet päästöt ja matkustajakokemukset ovat ennennäkemättömiä."

Jos ei muuta, ainakin nämä lausunnot kertovat jotain jo vuonna 1969 ensilentonsa lentäneen 747:n kehityskelpoisuudesta. Nyt siihen on uudessa versiossa yhdistetty 787-koneeseen kehitettyä teknologiaa moottoreissa ja ohjaamossa. Koneen siivet on myös nykyaikaistettu.

Lufthansan 747-8 on varustettu 362 istuimella kolmessa luokassa (92 business ja 262 turistiluokassa). Istuimet ovat uudenlaisessa V-muodostelmassa.

Lufthansa on tilannut kaikkiaan 20 Boeing 747-8 Intercontinental -konetta, joista se vastaanottaa kuluvan vuoden aikana viisi. Lufthansa aikoo niiden myötä avata yhteyden Yhdysvalloista Intiaan.