M24: Airbusin A350 XWB -koelentokone pysähtyi rullaustielle Rovaniemellä (videolinkki)

A350_XWB_MSN1_First_FlightTänään Rovaniemelle saapunut Airbusin A350-900 -koelentokone (MSN1, F-WXWB) pysähtyi rullaustielle kahden maissa iltapäivällä, kertoo Matka24-nettilehti. Kone hinattiin takaperin asematasolle kahdella Lapin lennoston raskaalla pelastusyksiköllä.

Kuten Lentoposti.fi tänään kertoi, tehtaan ensimmäinen A350 XWB -kone (otsikkokuvassa) saapui Rovaniemelle ROPS-järjestelmän (Runway Overrun Prevention System) testejä varten. Tarkoituksena oli tehdä useita koelentoja.

Kyseessä on ensimmäinen lentänyt A350 XWB -kone. F-WXWB nousi ensilennolle 14. kesäkuuta 2013. Nyt se jatkaa tyyppihyväksynnän saavuttamisen jälkeen uraansa valmistajan testaustoiminnan parissa.

A350 oli menossa kohti kiitotien 03 lähtöpaikkaa. Matka24:n mukaan F-WXWB kuitenkin pysähtyi jostain syystä rullaustielle ja se piti hinata takaperin pois. Kyseisellä paikalla on pieni alamäki kohti kiitotien päätä.

Siirtoon tarvittiinkin Ilmavoimien naamiomaalattuja raskaita pelastus- ja raivausajoneuvoja. Ne kiinnittyivät hinausliinoilla Airbusin päälaskutelineisiin.

Lehden artikkelissa on YouTube-video hinauksesta (alla). T.T.

Matka24-uutinen: Testilennolla ollut A350 hyytyi Rovaniemen kentälle

Lue aiempi Lentoposti.fi -juttu aiheesta: