Maailman ainoan Antonov An-225 Mriya -rahtikoneen kohtalo varmistui - hangaarin sisällä oli tulipalo

IMG-20220304-WA0002(Päivittynyt 4.3. klo 09.48) Tiedot jättimäisen kuusimoottorisen Antonov An-225 Mriya -rahtikoneen kohtalosta Ukrainan Hostomelin lentokentällä ovat vaihdelleet. Lentokonevalmistaja Antonov piti toivoa yllä 27. helmikuuta julkaisemallaan lausunnolla. Nyt 3. maaliskuuta sosiaalisessa mediassa on näkynyt video, jossa lentokonehallin sisällä on tulipalo ja 4. maaliskuuta koneen kohtalo varmistui valokuvista. 

UR-82060_250418Ukrainaa kohdanneen kammottavan kriisin keskellä ilmailumaailma on seurannut myös maailman ainoan jättimäisen kuusimoottorisen Antonov An-225 Mriya -rahtikoneen kohtaloa. Jättikone oli tiettävästi huollossa Antonovin kotikentällä Venäjän hyökätessä Ukrainaan ja kyseiselle lentokentälle.

Lentokoneen ovat tuhonneet mahdollisesti joko venäläisjoukot tai Ukraina, joka ei mahdollisesti ole halunnut koneen joutuvan vääriin käsiin. Se on voinut yhtälailla vaurioitua tahattomasti sotatoimien keskellä.

Tiedot koneen kohtalosta ovat olleet epäselvät ja Antonovin 27. helmikuuta julkaisema lausunto antoi näiltä osin hieman toivoa: Emme voi vahvistaa lentokoneen teknistä tilaa ennen kuin asiantuntijat ovat tutkineet koneen.

UR-82060_inside_260418Tämän jälkeen sosiaalisessa mediassa on näkynyt kuvamateriaalia, joissa An-225 -koneen hangaari näkyy taivaalta ja hieman vaurioituneen rakennuksen sisällä näkyy koneen takarunko.

Nyt 3. maaliskuuta sosiaalisessa mediassa leviää video ilmeisesti samaisesta hangaarista, jossa sen sisällä on tulipalo. Näin ollen An-225 -rahtikone on todennäköisesti vaurioitunut merkittävästi.

Lentoposti.fi:lle toimitettiin 4.3. kuvamateriaalia Hostomelissä, joissa näkyy tuhoutunut Antonov An-225 - rahtikone. 

Päivitys 4.3. kello 09.48: Lisätty otsikkokuva tuhoutuneesta koneesta. 

Lue myös: