Ukranalainen Antonov Airlines siirtää toimintojaan Saksan Leipzigiin - käytössä viisi An-124 -konetta

Antonov AN-124Ukrainalainen suurten ja painavien lentorahtien kuljettamiseen erikoistunut Antonov Airlines siirtää toimintojaan Saksan Leipzigiin. Syynä väliaikaiseen siirtymiseen on Venäjän hyökkäyksensä aikana aiheuttamat mittavat tuhot yhtiön kotikentälle ja lentokalustolle Ukrainan Hostomelissä.

Ukrainan armeija on vapautti huhtikuussa 2022 Hostomelin kaupungin ja lentokentän, jossa sijaitsee Antonovin koelentokeskus. Venäjä tuhosi pahoin lentokentän infrastruktuurin sotatoimillaan. Lentokonevalmistaja Antonovin mukaan lentokenttä on Venäjän toimien seurauksena tunnistamaton.

AN225_tuhottu_UKR_poliisiLentokonevalmistajan ja lentoyhtiö Antonov Airlinesin kärsimät menetykset lentokentällä ovat valtavat.

Tuhoutuneiden joukossa on maailman suurin rahtikone An-225 Mriya sekä An-26-100 ja An-74T -rahtikoneet. Myös ainakin yksi An-124 -rahtikone vaurioitui. Venäjä jätti jälkeensä myös lukuisan määrän pahoin vaurioituneita lentokonehalleja, joiden lisäksi lentokentän hallintorakennukset ja lennonjohtotorni on tuhottu.

ANtonov_tail_hostomelLentoyhtiön toiminta on siirretty toistaiseksi Saksan Leipzigiin, jossa Antonov Airlinesilla on viiden An-124-100 -rahtikoneen laivasto. Saksasta käsin yhtiö jatkaa rahtilentojen operointia ympäri maailmaa asettaen etusijalle humanitääriset lennot auttaakseen Ukrainan kansaa.

Antonov aikoo rakentaa Saksaan laajan organisaation myös lentokoneiden huoltokyvyn osalta. Leipzigiin tarvitaan siten konetyypit tuntevaa osaamista sekä varaosia, joita on tuotava Hostomelistä.

Toukokuussa 2022 Antonov pyysi ettei sen lentotietoja, aikatauluja tai kohteita jaettaisi verkossa yleiseen tietoon.

Leipzig on Euroopan suurimpia lentorahtikeskuksia ja lentokentältä toimi aiemmin myös venäläinen AirBridgeCargo.

Lue myös: