Mari Nurminen Tampere-Pirkkalan lentoaseman päälliköksi

Finavia_sign_2Finavian Tampere-Pirkkalan lentoaseman päälliköksi on nimitetty 1.huhtikuuta 2014 alkaen Mari Nurminen. Nykyisin hän toimii Finaviassa johtajana, vastaten mm. valtion- ja sotilasilmailun asiakkuuksista, jotka kuuluvat työnkuvaan jatkossakin.

Tampere-Pirkkalan päällikkönä toiminut Tapani Krooks jatkaa Finaviassa kehitystehtävissä syksyyn saakka ja jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.
 
"Haluan kiittää Tapani Krooksia, joka on tehnyt hyvää työtä Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkönä vuodesta 2010. Mittavan kehityshankkeen alkaessa on luontevaa siirtää vetovastuu seuraajalle, jotta uusi päällikkö pääsee johtamaan uudistushankkeita alusta lähtien", kertoo Finavian aluejohtaja Juha Aaltonen.
 
Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on alkamassa mittava investointihanke. Finavia uudistaa ja laajentaa yhdessä alueen kanssa lentoaseman kakkosterminaalin sekä valmistautuu ykkösterminaalin uudistamiseen. Finavia on sitoutunut kehittämään lentoliikenteen palveluja Tampereen alueella yhdessä kaupungin ja seutukunnan kanssa. Yhteensä yhteistyössä alueen kanssa toteutettavien investointien arvo Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on noin 5 miljoonaa euroa.
 
"Tampere-Pirkkalan suuret matkustajamäärät Suomen mittakaavassa asettavat haasteita. Haluamme varmistaa positiivisen asiakaskokemuksen ja kustannustehokkuuden kehittymisen myös jatkossa. Lisäksi tiivis yhteydenpito alueemme tärkeiden sidosryhmien kanssa on tärkeää", toteaa Juha Aaltonen.
 
Tampere-Pirkkala on tärkeässä roolissa Finavian lentoasemaverkostossa. Tampere-Pirkkala on Finavian kolmanneksi vilkkain lentoasema. Vuonna 2013 Tampere-Pirkkalan lentoasemaa käytti yhteensä  466 671 lentomatkustajaa. Kansainvälisen liikenteen määrällä mitattuna Tampere-Pirkkala on Finavian toiseksi suurin lentoasema Helsinki-Vantaan jälkeen.

Lue myös: