Milanon lennolta takaisin Singaporeen kääntynyt Boeing 777 syttyi maassa ilmiliekkeihin (video)

SIA_B777Singaporesta kohti Milanoa lentänyt Singapore Airlinesin Boeing 777 -matkustajakone palasi 27. kesäkuuta takaisin lähtökentälleen, koska oikeasta moottorista saatiin varoitus öljyvuodosta. Maassa oikea moottori ja siipi kuitenkin syttyivät tuleen. Pelastusyksiköt sammuttivat liekit ja koneessa odottaneet matkustajat evakuoitiin portaiden avulla.

Singapore Airlinesin mukaan Boeing 777-300ER -koneessa (9L-SWB) oli 222 matkustajaa ja 19 miehistön jäsentä. Kukaan ei loukkaantunut evakuoinnissa.

Kone oli ollut öljyvaroituksen tullessa ilmassa parisen tuntia. Se lensi Andamaanien meren yllä kääntyessään takaisin Singaporeen. Paluulento ja laskeutuminen Changin lentoaserman (WSSS) kiitotielle 20C noin kello 6.50 paikallista aikaa sujuivat hyvin.

Vaikka kyse ilmeisesti oli General Electric GE90 -moottorin öljyvuodosta, lähes koko oikea siipi syttyi lopulta tuleen. Kova tuuli lietsoi liekkejä.

Matkustajat odottivat sisällä koneessa pelastuslaitoksen sammutustöiden loppumista ja porrasajoneuvojen saapumista. Ilmeisesti tämän katsottiin olevan turvallisempaa kuin evakuoinnin Boeingin vasemman puolen hätäliukujen kautta.

Ikkunoiden läpi kuvatuista videoista ja valokuvista (alla) näkyy, että kyseessä oli poikkeuksellisen hurjan näköinen tilanne. Videon ääniraidan perusteella tilanne matkustamossa oli kuitenkin suhteellisen rauhallinen.

Toisessa videossa alla näkyy kauempaa kuvattuna, miten tulipalo yltyy ja paksu musta savu alkaa nousta siivestä. Pelastusyksiköt ajavat rullausteitä pitkin koneen luo.

Vähitellen liekit saadaan tukahdutettua. Videolla näkyy myös, miten ainakin yksi porrasajoneuvo saapuu koneen lähelle.

Yhtiö järjesti matkustajille kotitukikohdastaan nopeasti korvaavan koneen viivästyneelle Milanon lennolle SQ368. T.T.