Mitsubishi MRJ:n ensilentopäivä on keskiviikko 11. marraskuuta

MRJ_1st_FLT_1Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) varmistivat MRJ90-koelentokoneen ensilennon tapahtuvan keskiviikkoaamulla 11. marraskuuta.Japanilaisvalmistaja sai lokakuun lopulla viranomaishyväksynnän ensilennolle, jonka oli tiedotettu tapahtuvan 9. marraskuuta alkavan viikon aikana. Lentopäivä tarkennettiin luvatusti päivää ennen sen toteutumista.

Keskiviikkona 11. marraskuuta operoitava ensimmäinen koelento voi kuitenkin siirtyä vielä sääolosuhteiden tai muihin turvallisuuteen vaikuttavien seikkojen takia.

Mitsubishi Aircraftin MRJ -koneperhe koostuu 70- ja 90-paikkaisista versioista. Valmistajan mukaan se tarjoaa uuden sukupolven koneena huomattavan paljon paremman polttoainetehokkuuden, vähentää päästöjä sekä lentomelua tämän päivän regionaalikoneisiin verrattuna.

Mitsubishin MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone. Siviilimatkustajakoneiden valmistus loppui Japanissa, kun Nihon Aircraft Manufacturing Corporationin NAMC YS-11 potkuriturbiinikoneen valmistaminen päättyi vuonna 1973. Uutta konetyyppiä ei ole suunniteltu Japanissa yli 50-vuoteen.

Kaikkiaan valmistajalla on MRJ-koneista 407 tilausta tai sitoumusta. Niistä 223 on vahvistettuja tilauksia. Koneen ensiesittely tapahtui rollout-tilaisuudessa lokakuussa 2014.

Mitsubishi MRJ:n ensilentoa voi seurata suorana: http://www.ustream.tv/channel/NtahYVsFWxG

Lue myös: