Neste ja Avfuel aloittavat uusiutuvaa lentopolttoainetta koskevan strategisen yhteistyön

AVfuel_NesteNeste ja Avfuel Corporation aloittavat strategisen yhteistyön uusiutuvan lentopolttoaineen (Sustainable Aviation Fuel, SAF) tehokkaiden ja jatkuvien toimitusten takaamiseksi Yhdysvalloissa. Neste on ollut uusiutuvan lentopolttoainetuotannon edelläkävijä lähes vuosikymmenen ajan.

Neste toimittaa Avfuelille uusiutuvaa lentopolttoainetta sen asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin. Asiakkaisiin kuuluu kotikenttäyhtiöitä (fixed base operators, FBOs), lentoasemia, laitevalmistajia ja kaupallisia toimijoita. Avfuel on Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen jakelija, joka myy polttoainetta tuotenimellä Neste MY Sustainable Aviation Fuel.

 Strategisen yhteistyön myötä Avfuelista tulee ensimmäisiä yhdysvaltalaisia yrityksiä, jotka pystyvät takaamaan asiakkailleen uusiutuvan lentopolttoaineen jatkuvan toimituksen.

Monterey Jet Center (KMRY) on Avfuelin tuotteita käyttävä kotikenttäyhtiö Kalifornian Montereyssä. Se on ensimmäinen asiakas, joka hyötyy näistä toimituksista. Ensimmäinen toimitus on suunniteltu vuoden 2021 ensimmäiselle neljännekselle.

Neste ja Avfuel pyrkivät varmistamaan Monterey Jet Centerin kanssa, että toimitusketju toimii tuotannosta laskutukseen asti sujuvasti ennen kuin se otetaan käyttöön laajemmalle asiakaskunnalle.

 ”Strateginen yhteistyö on jännittävä askel toimialan vastuullisuuskehityksen kannalta ja auttaa vastaamaan ilmailualan uusiutuvan lentopolttoaineen kasvavaan kysyntään. Yhteistyössä yhdistyvät Nesteen johtava asema uusiutuvan lentopolttoaineen valmistuksessa ja markkinoinnissa sekä Avfuelin brändäysosaaminen ja johtava asema jakelulogistiikassa, mikä hyödyttää koko kotikenttäyhtiöiden ja polttoaineasiakkaiden verkostoa. Yhdessä pystymme tukemaan ilmailualan vastuullisuustavoitteita ja edistämään toimitusten saatavuutta kaupallisessa mittakaavassa täyttämällä valtavan aukon alan toimitusketjussa. Avfuel on ylpeä kumppanuudestaan Nesteen kanssa, joka on sitoutunut ilmailualaan ja vastuullisuustoimiin puhtaamman maailman puolesta”, sanoi Avfuelin toimitusjohtaja Craig Sincock.

 ”Tässä yhteistyössä on kyse paljon muustakin kuin vain toimitusketjun luomisesta. Tarjoamme matkustajille keinon pienentää hiilijalanjälkeään matkustettaessa liike- tai yksityislentokoneilla”, sanoo Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnasta Pohjois-Amerikassa vastaava johtaja Chris Cooper.

”Avfuelin kaltaisten mahtavien kumppanien ansiosta maapallon hyvinvoinnista huolta kantavat matkustajat voivat valita uusiutuvaa lentopolttoainetta käyttävän vaihtoehdon", jatkoi Cooper.

 Neste arvioi, että vuonna 2023 se pystyy tuottamaan vuosittain noin 1,5 miljoonaa tonnia uusiutuvaa lentopolttoainetta.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti tuotetuista uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Se on drop-in-polttoaine, jonka avulla lentokoneen suoria kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää välittömästi. Sen käyttöönotto ei edellytä uusia investointeja tai muutoksia lentokoneeseen tai polttoaineen jakelutapoihin.

Ennen käyttöä Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen ja tuote sertifioidaan ASTM-vaatimuksia vastaavaksi. Sellaisenaan käytettynä Nesteen uusiutuvalla lentopolttoaineella voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä koko tuotteen elinkaaren aikana jopa 80 % fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön verrattuna.