Neste toimittaa biopolttoainetta San Franciscossa JetBluelle

Jetblue_tailSuomalainen Neste toimittaa uusiutuvaa SAF-polttoainetta (Sustainable Aviation Fuel) yhdysvaltalaiselle JetBluelle. Halpalentoyhtiö tankkaa biokerosiinia lennoilleen San Francoscosta osana päästöjenvähennysohjelmaansa.

JetBluen suunnitelmissa on kompensoida kaikkia polttoainepäästönsä kaikilla kotimaan lennoillaan kesäkuussa 2020 lähtien. Toimet nostavat sen ensimmäiseksi amerikkalaiseksi lentoyhtiöksi, joka ottaa käyttöön merkittäviä toimia ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi.

Uusiutuvan polttoaineen käytön se aloittaa lennoillaan San Franciscosta vuoden 2020 puolivälissä.

Neste MY SAF -polttoaine on valmistettu 100-prosenttisesti tähderaaka-aineista ja elinkaarensa aikana se vähentää päästöjä jopa 80 prosenttia verrattuna fossiiliseen lentokerosiiniin. Hinnaltaan tuote on 3-4 kertaa fossiilista biopolttoainetta kalliimpaa.

Neste valmistaa biokerosiinia Porvoon jalostamollaan, jonka vuosittainen kapasiteetti on 100 000 tonnia. Vuoteen 2022 mennessä yhtiön Singaporen jalostamon kapasiteetin myötä tuotanto nousee vuosittain jo miljoonaan tonniin.

Neste tekee yhteistyötä kumppaneidensa kanssa Yhdysvalloissa ja Euroopassa prosessin viimeisessä ns. fraktiointi-vaiheessa, jotta tuote täyttää suihkumoottoreille asetetut laatuvaatimukset. Nesteen kumppanina Yhdysvalloissa on Texmark eli varsinaista omaa alkutuotantoa yhtiöllä ei USA:ssa ole.

Neste on maailman suurin uusiutuvan dieselin tuottaja sekä pioneeri uusiutuvien lentopolttoaineiden saralla. JetBluen lisäksi Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta myös mm. KLM:lle ja Lufthansalle sekä uuden yhteistyön myötä myös Finnairille.