Norwegian julkisti odotettuja transatlanttisia reittejä - uudet kapearunkokoneet muuttavat pelikenttää

Norwegian_737MAX_routesNorwegian julkisti kymmenen uutta transatlantista reittiä Euroopasta Yhdysvaltoihin. Kaikkiaan 38 uutta viikkovuoroa lennetään pitkiin lentoihin kykenevillä uusilla Boeing 737 MAX -kapearunkokoneilla. Norwegian suunnittelee reittiverkostoonsa kattavan kuluvan vuoden aikana jopa 50 kaukoreittiä.

Norwegian tuo kaukolennot yhä useamman kaupunkiparin välille ja julkisti reittejä Edinburgista, Belfastista, Corkista, Shannonista ja Dublinista Yhdysvaltoihin. Kohteita ovat New York, Boston ja Uuden-Englannin alue. Uudet reitit avataan tulevan kesän aikana.

Uusia halpalentoyhteyksiä Englannista ja Irlannista Yhdysvaltoihin myydään halvimmillaan 69 euron hintaan. Paluulipun hinta voi olla merkittävästi kalliimpi.

Liikennöintiin käytetään pienempiä lentokenttiä, joiden laskeutumismaksut ovat Norwegian_737MAX_Byemerkittävästi halvempia. Ne ovat myös kauempana suurkaupunkien ulkopuolella.

Lisäkustannuksia tulee ruumaan menevästä matkatavarasta sekä lennonaikaisesta tarjoiluista. Edellämainitut syyt voivat nostaa matkan hintaa merkittävästi.

Uudet transatlanttiset reitit operoidaan uusilla Boeing 737 MAX 8 -koneilla. Norwegian on uuden konetyypin avausasiakas Euroopassa.

Uudistetun Boeing 737 -koneen MAX 8 -versio tarjoaa pitkän jopa 3515 merimailin kantaman ja silti riittävästi matkustajaistuimia, jotta lennot voidaan suorittaa kapearunkokoneella. Niihin tulee yksiluokkainen matkustamo, jossa on tarjolla kylmiä ja lämpimiä ruokía maksua vastaan.

Norwegian julkisti jo aiemmin kasvattavansa kaukoreittiverkoston kattamaan 50 kohdetta vuoden 2017 loppuun mennessä. Norwegian aloitti kaukolennot vuonna 2013 ja nykyisin se lentää Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokoneilla kaukolentoja 14 kohteeseen.

Nor_Kjos_verkosto_1Operaattoria aikoo kasvattaa verkostoaan uusien pitkän kantaman Boeing 737 MAX 8 sekä Airbus A321LR -kapearunkokoneiden avulla.

Ensimmäiset kuusi Boeing 737 MAX 8 -konetta saapuvat Norwegianin laivastoon vuoden 2017 aikana. Kaikkiaan koneita on tilattu 100. Niiden lisäksi on optiot vielä 50 koneeseen.

Ensimmäiset A321LR -koneet on määrä toimittaa Norwegianille vuoden 2019 aikana. Niitä on tilattu 30 kappaletta. Kaikkiaan Norwegianilla on tilauksessa yli 260 lentokonetta.

Vuoden aikana 2017 Norwegian ottaa käyttöön 32 uutta lentokonetta ja lanseeraa yli 50 uutta reittiä. Kaukolentojen osalta konsernijohtaja Bjørn Kjos on maalaillut hintojen laskua jopa 50 euroon nykyisen 69 euron sijasta.

"Olemme todella iloisia kymmenen uuden transatlanttisen reitin avaamisesta. Uudet suorat reittimme mahdollistavat tuhansien matkustajien edulliset ja mukavat lennot mannerten välillä. Norwegianin uudet reitit ovat myönteinen asia matkustajille ja myös paikallisesti Yhdysvalloissa, Irlannissa, Pohjois-Irlannissa ja Skotlannissa, missä ne lisäävät matkailua ja luovat työpaikkoja", Kjos hehkutti.

"Osoitamme suuren kiitoksen viranomaisille, kuluttajajärjestöille, poliitikoille, lentoasemille ja matkailuorganisaatioille, jotka ovat tukeneet EU-yhtiömme hakemusta Yhdysvalloissa ja oikeutta tarjota transatlanttisia lentoja edullisilla hinnoilla", jatkaa Kjos.

Norwegianin hubit Tukholma, Kööpenhamina, Madrid, Barcelona, Las Palmas, Lontoo, New York sekä mahdollisesti Boston ja Toronto mahdollistavat merkittävän laajan reittiverkoston lyhyille kaukoreiteille uusilla pidemmän kantaman mahdollistavilla kapearunkokoneilla. Helsinki-Vantaalla nähdään mahdollisesti Norwegianin kaukoreittiavaus vuoden 2018 aikana.


Reittiverkosto kasvaa Englannista ja Irlannista

Lennot Edinburgista Yhdysvaltoihin alkavat 15. kesäkuuta 2017 ja viikkovuoroja on kaikkiaan 14. Määräkenttinä Yhdysvalloissa ovat New Yorkin Stewart International Airport, Bostonissa Providence Airport ja Bradley International Airport Uudessa-Englannissa.

Belfastin ensimmäinen suora transatlanttinen yhteys käynnistyy 1. heinäkuuta 2017 ja viikkovuoroja on viisi. Kohteina ovat Stewart International Airport New Yorkissa ja Providence Airport Bostonissa.

Corkin ensimmäinen transatlanttinen yhteys ja lennot Dublinista ja Shannonista alkavat 1. heinäkuuta 2017. Corkista viikkovuoroja on kolme, Shannonista neljä ja Dublinista 12. Corkista lennetään Bostoniin Providence Airport'lle ja Shannonista sekä Dublinista Bostoniin ja New Yorkiin Stewart International Airport'lle.

NOR_787_TOUSA:n päässä käytettävistä lentokentistä Stewart International sijaitsee noin 90 minuutin matkan päässä New Yorkista. Uuden-Englannin Providence Airportilta on samaten noin 90 minuutin matka Bostoniin. Bradley International sijaitsee Conneticutissa ja matkaa New Yorkiin ja Bostoniin on noin kaksi tuntia.

Nykyisin Norwegian lentää halpalentoja jo kahdeksan USA:n kaupungin ja Lontoon Gatwickin välillä.

Lue myös Lentoposti.fi:n aiemmat uutiset Norwegianin kaukolentosuunnitelmista uusilla kapearunkokoneilla: