Norwegian kuljetti entistä enemmän matkustajia kesäkuun aikana

Norwegian_737_flyby_1Norwegianin matkustajamäärä kasvoi edelleen ja käyttöaste oli kesäkuussa ennätyskorkea 88 prosenttia. Positiiviseen kehitykseen vaikuttivat hyvä kaukoliikenteen kasvu sekä matkustusinnokkuus Pohjoismaissa.

Kesäkuussa 2 463 239 matkustajaa lensi Norwegianilla, 7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 11 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 4 prosenttia kesäkuussa. Käyttöaste oli 88 prosenttia, kasvua kaikkiaan 5,5 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna.

"On ilahduttavaa, että niin moni valitsee Norwegianin ja täytämme lähes yhdeksän kymmenestä paikasta koneissamme. Olemme erityisen tyytyväisiä kaukoliikenteen kehityksestä. Kesäkuussa saimme hieman vetoapua myös ilmojen haltijoilta, kun monet pohjoismaalaiset päättivät matkustaa lämpimämmille leveysasteille", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Kesäkuussa Norwegian otti vastaan yhden uuden Boeing 737-800 -koneen. Norwegianin lentolaivasto on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä.

Kesäkuussa Norwegian palkittiin kahdella arvostetulla SKYTRAX-tunnustuksella, kun Norwegian valittiin maailman parhaaksi kaukolentoja tarjoavaksi halpalentoyhtiöksi ja jo kolmatta vuotta peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi.

SkyTrax World Airline Awards -tunnustukset perustuvat matkustajien omiin arvioihin yli 200 lentoyhtiöstä ympäri maailmaa ja niitä pidetään ilmailualan arvostetuimpina tunnustuksina.

Norwegian lensi kesäkuussa 99,3 prosenttia suunnitelluista lennoistaan ja näistä 79,6 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti. Uuden maahuolintayhtiön käyttöönottovaihe vaikutti omalta osaltaan täsmällisyyteen tässä kuussa.

Lue myös: