Norwegian tarjoaa ensimmäisenä Euroopassa VOD-palvelun

Norwegian_cabinNorwegianin WiFi-palvelu laajenee entisestään. Norwegian on ensimmäinen lentoyhtiö Euroopassa, joka tarjoaa lennoillaan video-on-demand -palvelun. Ainutlaatuinen palvelu on Norwegianin WiFi-kumppani Row 44:n ja kansainvälisten elokuvajakelijoiden kahden vuoden yhteistyön tulos.

Niissä koneissa, joissa on langaton verkko, matkustajat voivat vuokrata elokuvia ja tv-ohjelmia suoraan omilta päätelaitteiltaan. Tarjolla on satoja elokuvia ja sarjoja,  joita voi ladata tablettitietokoneelle, älypuhelimeen tai läppärille.

Palvelu oli mukana helmikuussa useilla Norwegianin lennoilla mm. Helsingistä Kööpenhaminaan ja Osloon.

Video-on-demand on Norwegianin WiFi-kumppani Row 44:n ja kansainvälisten elokuvajakelijoiden kahden vuoden yhteistyön tulos. Tällä hetkellä yksikään toinen lentoyhtiö ei tarjoa vastaavaa palvelua.

 

Filmit ja sarjat paketteina

Elokuvien ja all access -TV-pakettien vuokraaminen maksaa 7 €/kappale. Kun osto on suoritettu, elokuva tai sarjapaketti on saatavilla 24 tunnin ajan Norwegianin WiFi-lennoilla.

 Video-on-demand ei häiritse internetin lennonaikaista käyttöä.

Tällä hetkellä VOD-palvelu on saatavissa viidellä Norwegianin lennolla ja lähiviikkoina palvelu tulee laajenemaan.

"Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme ensimmäisenä lehtoyhtiönä Euroopassa tarjota VOD-palvelun matkustajillemme," sanoo projektipäällikkö Boris Bubresko Norwegianista.

Video-on-demand eli tilausvideo tarkoittaa ladattavaa bittimuotoista videotiedostoa, jota levitetään esimerkiksi internetin kautta. Jos ohjelmatiedosto on ladattavissa tietokoneelle datatiedostona, ratkaisua kutsutaan VOD:ksi. VOD:n vastakohtana voidaan pitää DVD-levyn kaltaisia fyysisiä tallennusmuotoja. VOD voidaan joko ladata katsojan tietokoneelle tai esittää suoratoistona (streaming).