Norwegianin perustaja Kjos palaa kaukolentomarkkinoille Norse Atlantic Airwaysillä

DreamTour_11Norwegianin perustaja ja yhtiön johdosta vuonna 2019 pois jäänyt Bjørn Kjos aikoo palata kaukoliikennemarkkinoille. Kjos on perustanut Norjaan uuden Norse Atlantic Airways -halpalentoyhtiön.

Norse Atlantic Airwaysin perustajat Bjørn Kjos ja myös Norwegianista sekä OSM Aviationista tutut Bjørn Kise ja Bjørn Tore aikovat palata kaukoliikennemarkkinoille uudella Norse Atlantic Airways -halpalentoyhtiöllä.

DreamTour_19Tavoitteena on käynnistää kaukolennot joulukuuhun 2021 mennessä. Transatlanttiseen liikenteeseen keskittyvä reittiverkosto vastaisi kaukolennot lopettaneen Norwegianin suunnitelmia. Euroopassa verkostoon kuuluisivat mm. Oslo, Lontoo ja Pariisi. Yhdysvaltain puolella kohteita olisivat New York, Los Angeles sekä Miami.

Kaukolentoja olisi määrä operoida Norwegianin tavoin Boeing 787 Dreamliner -koneilla. Niitä on määrä olla laivastossa jopa 9-12 kappaletta. Syöttöliikennettä hoidettaisiin yhteistyökumppaneiden kanssa.

Uuden kaukolentoyhtiön pääomistaja on Larsen 63 prosentin osuudella. Kjos omistaa yhtiöstä 15 prosenttia ja Kise 12 prosenttia. Yhtiö on saanut sijoittajilta rahoitusta jo 24 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

DreamTour_3Norse Atlantic Airwaysille on varattu myös suomalainen fi-verkkotunnus.

Norjaan on viimeaikoina perustettu myös Flyr, joka tähtää markkinoille entisten Norwegianin johtajien opein. Sen on määrä keskittyä kotimaan ja Euroopan reittiverkostoon Boeing 737-800 -koneilla. Myös Norwegian pyrkii saamaan uuttaa rahaa ja selviytymään uudelleenjärjestelyistään ja palaamaan Euroopan lähiliikennemarkkinoille.

Lue myös: