Patria Helicopters AB:n yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 21 työtehtävän vähennykseen

Patria_flagsPatria Helicopters AB:n yhteistoimintaneuvottelut Ruotsissa on saatu päätökseen. Neuvottelut aloitettiin taloudellisista ja yrityksen uudelleen organisointiin liittyvistä syistä. Lopputulemana Patria Helicoptersissa vähennetään 21 tehtävää ja ne kohdistuvat kaikkiin henkilöstöryhmiin.

"Yt-menettelyssä oli kyse kustannusrakenteen keventämisestä Patria Helicopters AB:ssa kilpailukyvyn parantamiseksi. Tuore sopimus Norjan kanssa ei muuttanut tilannetta", kertoo Patria Helicopters AB:n myynti- ja markkinointijohtaja Magnus Odenman Lentoposti.fi:lle

Patria Helicopters voitti syyskuussa hieman yt-ilmoituksen jälkeen huoltosopimuksen Norjan Ryggessä ja Barduforssissa toimivien Norjan kuninkaallisten ilmavoimien Bell 412 SP Arapaho -helikoptereista.

Patria huoltaa norjalaiskopterit tiloissaan Ruotsin Arlandassa. Siellä on jo valmiiksi Bell 412 kykyä ja logistiset ketjut ovat kunnossa. Kaikkia tarvittavat resurssit ovat olleet siellä jo pidemmän aikaa.

Patria_NH_SWE"Kyseessä on kustannustehokas ratkaisu Norjan puolustusvoimille. Siirtolento Norjan Ryggestä Ruotsin Arlandaan on lyhyempi, kuin Patrian Norjan toimipisteeseen Barduforssiin. Lisäksi suurin osa kopterilaivastosta toimii etelämpänä", avaa Odenman.

Patria Helicopters huoltaa myös Ruotsin NH90-helikoptereita. Syksyllä 2015 alkanutta sopimusta on jatkettu viideksi vuodeksi heinäkuusta 2017 lähtien. Myös Ruotsin UH-60M Black Hawkit huolletaan Patria Helicoptersilla voimassa olevan sopimuksen mukaisesti vuoteen 2021 saakka.

Reilut 100 työntekijää työllistävä Patria Helicopters AB on tarjonnut helikoptereiden huoltoa jo vuodesta 1947. Patria Helicopters AB huoltaa Leonardo Helicoptersin, Airbus Helicoptersin Bell Helicoptersin koptereita. Patria toimii myös NH90-koptereiden Pohjoismaisena huoltokeskuksena.

Lue myös: