Patria irtisanoo ja lomauttaa Aerostructures-liiketoiminnan metalliyksikössä

Patria_logoPatria kertoi 16. joulukuuta, että Aerostructures-liiketoiminnan metalliyksikössä koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Jämsän Hallin toimipisteessä on saatu päätökseen. Lopputulema johtaa irtisanomisiin ja lomautusten jatkumiseen.


Yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin Aerostructures-liiketoiminnan metalliyksikössä tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Koronaviruspandemia on vaikuttanut merkittävästi kaupalliseen ilmailuun, minkä seurauksena Patricomp Oy:ssä tehtävä työ on merkittävästi vähentynyt ja osin kokonaan loppumassa.

Yhteistoimintaneuvotteluisssa nykyistä henkilöstömäärää suhteessa odotettavaan, todelliseen työvoiman tarpeeseen arvioitiin uudelleen. Lopputuloksena 12 henkilöä joudutaan irtisanomaan ja 8 henkilöä lomauttamaan toistaiseksi. Lisäksi henkilöstöä lomautetaan toistaiseksi osa-aikaisesti. Sopeutukset toteutetaan alkuvuoden 2021 aikana.

Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia lentokonerakenteita. Liiketoiminnan metalliyksikkö työllistää 44 henkilöä Jämsän Hallissa ja komposiittiyksikkö 104 henkilöä Jämsän Hallissa ja Tampereella.

Lue myös: