Patria lomauttaa koko henkilöstön Aerostructures-liiketoiminnan metalliyksiköstä

Patria_flagsPatrian Aerostructures-liiketoiminnan metalliyksikössä käytiin huhtikuun alussa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Jämsän Hallin toimipisteessä. Koko metalliyksikön henkilöstö lomautetaan kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti koronaviruspandemian seurauksena.

Yhteistoimintaneuvottelut Aerostructures-liiketoiminnan metalliyksikössä aloitettiin 3.4.  tuotannollisista ja taloudellisista syistä, jotka ovat aiheutuneet korona-virusepidemian aiheuttamista materiaalipuutteista ja ennustetusta asiakastarpeen vähenemisestä.

Yhteistoimintaneuvotteluiden arvioitiin tuolloin voivan johtaa koko metalliyksikön henkilöstön määräaikaiseen lomauttamiseen. Neuvottelut päättyivät 9.4. ja tuloksena metalliyksikön koko henkilöstö lomautetaan kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti elokuun 2020 loppuun saakka. Lisäksi yksikkö suljetaan ennen ja jälkeen kesälomaa yhteensä 6 viikon ajaksi.

 

 

Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia komposiittisia ja metallisia lentokonerakenteita. Liiketoiminnan metalliyksikkö työllistää 48 henkilöä Jämsän Hallissa.