Perinteinen Kuhmo Fly In kokosi korpikentälle lähes ennätysmäärän koneita

Kuhomo_Fly-In_2017aJo yhdeksättä kertaa järjestetty Kuhmo Fly In -ilmailutapahtuma keräsi Kuhmon (EFKH) lentopaikalle 64 ilma-alusta. Perinteinen tapahtuma järjestettiin Kainuussa Kuhmon korpimaisemissa 7.-9. heinäkuuta.

Kaikkiaan Kuhmossa kävi viikonlopun aikana noin 2000 katsojaa. Fly in -tapahtumaan osallistui lähes ennätysmäärä koneita, kun paikalle kerääntyi 64 konekuntaa. Tapahtuman ennätys on 69 lentokonetta.

Kuhomo_Fly-In_2017bKuhmon lentokenttä on rakennettu 60-luvulla. Lentopaikalla on yksi kivituhkalla pinnoitettu kiitotie 12/30. Pituudeltaan kiitotie on tuhat metriä ja leveyttä kiitotiellä on 15 metriä.

Kainuun maakunnan kaakkoiskulmassa sijaitsevan Kuhmon lentotapahtumaa markkinoidaan hauskasti lausahduksella: Kuhmoon on kaikkialta lähes yhtä lyhyt matka paitsi lähikentiltä. Kuhmossa oli vieraille tarjolla myös kaksi erillistä vesilentosatamaa.

Kuhomo_Fly-In_2017cViikonlopun ohjelmassa oli tutustumis-, esittely- ja tyyppilentojen lisäksi rauhallista kuppilatiiman keräämistä eli nuotion polttelua, makkaran paistoa ja turinointia.

Pääpäivälle eli lauantaille oli järjestetty esitelmiä, joissa tuotiin esiin Kuhmon ilmailukerhon toimintaa. Myös Ilmailuliitto piti tapahtumassa oman tilannekatsauksensa.

Sunnuntai-iltana käynnistyivät myös Kuhmon kamarimusiikkijuhlat.