Perjantai lähestyy - Kaivopuiston lentonäytöksen ohjelmalehti nyt luettavissa netissä

kaivari_ohjelmalehtiSuomen Ilmailumuseon Helsingin Kaivopuistossa perjantaina 9. kesäkuuta järjestämän Suomi 100 -teemaisen lentonäytöksen ohjelmalehti on ilmestynyt nettiversiona. Lehden paperiversiota on jaossa tapahtuman yhteydessä. Siitä on iloa myös näytöksen jälkeen, sillä sitä näyttämällä saa vapaan pääsyn Ilmailumuseoon loppuvuoden ajaksi.

Lehdessä on 19 sivua ja niillä kerrotaan mm. Helsingin historiasta ilmailukaupunkina. Myös Kaivopuiston perinteistä lentonäytösten tapahtumapaikkana muistutetaan. Ilmavoimien ja Finnairin tarinat ovat mukana. Luonnollisesti myös museo esitellään uudisrakennushankkeineen.

K_ennakko_flightlineKaivopuiston lentonäytöstä leimaa Ilmavoimien F/A-18 Hornetit uudella monitoimihävittäjällä 2020-luvulla korvaava HX-hanke. Lehdessä onkin konevalmistajien mainoksia sekä lyhyet hävittäjäehdokkaiden esittelyt.

Mukana on myös päivitetty kartta näytösjärjestelyistä Helsingin kantakaupungin eteläkärjessä. Siitä ilmenevät aikataulun ohella mm. veneilyltä rajoitetut alueet.

Mukana on muistutus kuulon suojaamisesta sotilassuihkukoneiden esitysten aikana. T.T.

Kaivopuiston lentonäytöslehti (PDF)