Rahtikone syöksyi maahan Bagramissa Afganistanissa

National Airlines Boeing 747-400Siviilirahtikone on syöksynyt maanantaina maahan Bagramin lentotukikohdassa Afganistanissa. Kone joutui vaikeuksiin heti lentoonlähdön jälkeen. Miehistön pelätään saaneen surmansa. Kyseessä on yhdysvaltalaisen National Airlinesin (National Air Cargo) Boeing 747-400 Freighter -kone (N949CA).

Taliban-taistelijat väittävät ampuneensa koneen alas osana keväthyökkäyskampanjaansa, mutta vastaavaa on väitetty usein onnettomuuksienkin jälkeen. Todellisesta syystä ei luonnollisesti ole vielä mitään tietoa. Eräiden tietojen mukaan miehistö olisi maininnut radiossa heti nousun jälkeen epäilevänsä rahdin siirtymistä.

bagramnet_usafMaahansyöksyn jälkeen Boeing syttyi tuleen. Vaikka kyseessä on siviilikone, se mitä ilmeisemmin kuljetti rahtia ISAF-joukoille tai US Mobility Commandille.

Bagramin lentotukikohdassa on yksi betonipäällysteinen kiitotie 03/21. Pituutta sillä on 3602 metriä. Bagram on Yhdysvaltain puolustusministeriön käyttämistä yhden kiitotien lentokentistä vilkkain.

Siellä tehdään nousu tai lasku 1,5 minuutin välein. Kuljetusten ohella Bagramista tuetaan ISAF:n maajoukkoja mm. Fairchild A-10 Thunderbolt II -rynnäkkökoneilla.