Rovaniemen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma peruttiin

IMG_8330Lapin lennoston tukikohdassa Rovaniemellä perinteisesti järjestettävä Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma on peruttu. Elokuulle suunnitellun tapahtuman järjestelyjä jatkettiin vaikka keväällä peruttiin muut vastaavat tapahtumat. Seuraavan kerran Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestetään Rovaniemellä elokuussa 2021.

Lapin lennosto ei järjestä torstaille 27.8.2020 suunniteltua Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumaa. Syynä on edelleen koronaviruspandemia. Vuosittain järjestetty avointen ovien tapahtuma on ollut suosittu, sillä siihen on osallistunut keskimäärin 2000−2500 ihmistä.

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma on tarkoitus järjestää seuraavan kerran elokuussa 2021.

Huhtikuussa 2020 koroviruspandemian seurauksena ilmoitettiin peruutetuiksi Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat Ilmasotakoulussa ja Satakunnan lennostossa. Myöhemmin huhtikuussa peruttiin myös Utin jääkärirykmentin avointen ovien tapahtuma. Perinteisesti ne ovat käynnistäneet lentonäytöskauden.

Myös Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös siirrettiin koronapandemian takia. Alunperin päälentonäytös piti järjestää Kauvahalla kesäkuussa, mutta se siirrettin elokuulle. Kauhava Air Shown järjestelyt jatkuvat edelleen ja tapahtumapäivät ovat 29.-30. elokuuta 2020. Pääesiintyjä on Suomen Ilmavoimat.

Koronakesän lentonäytöskauden avaa kuitenkin Vesivehmaalla 15. elokuuta järjestettävä ilmailupäivä. Kyseessä on drive in -lentonäytös. Mukana on ilmailuhistoriallista kalustoa, mutta myös Maavoimien ilmailu on vahvistanut osallistumisensa tapahtumaan.

Lue myös: