Royal Air Maroc liittyy oneworldiin vuonna 2020

CN-RGT_220617Lentoyhtiöallianssi oneworld saa uuden jäsenen Royal Air Marocista, joka on Afrikan suurin liittoutumaton lentoyhtiö. Liittyminen tapahtuu vuoden 2020 puolivälissä ja samalla alueellinen tytäryhtiö Royal Air Maroc Express liittyy oneworldin liitännäisjäseneksi.

Royal Air Marocin liittyminen lisää oneworldin kohdekaupunkien määrää 34 kaupungilla ja uusia maita tulee mukaan 21. Yhtiön mukaantulo kasvattaa oneworldin kohdeverkoston 1 069 lentoasemaan 178 maassa. Royal Air Maroc on oneworldin ensimmäinen uusi täysjäsen sitten vuoden 2012.

“Kun kesäkuussa esittelimme uuden, pienemmille lentoyhtiöille tehdyn connect-jäsenyysmuodon, kerroimme, että tulevaisuudessa tavoittelemme täysjäseniksi sellaisia yhtiöitä, jotka ovat merkittäviä kohdemarkkinoillamme ja tarjoavat yhteyksiä liike-elämän keskusten välillä. Royal Air Maroc on kasvamassa globaaliksi lentoyhtiöksi. Sen kotipaikka Casablanca on vahvistanut asemaansa Afrikan johtavana finanssikeskuksena ja ilmailun keskittymänä”, sanoo oneworldin toimitusjohtaja Rob Gurney.

Royal Air Maroc kuljetti viime vuonna 7,3 miljoonaa matkustajaa ja sen laivasto koostuu 55 lentokoneesta. Yhtiö lentää Casablancasta 94 kohteeseen 49 maassa Afrikassa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, mukaan lukien oneworldin hubit, kuten Doha, São Paulo, Madrid, Lontoon Heathrow, Moskovan Domodedovo ja John. F. Kennedy New Yorkissa.

oneworld-lentoyhtiöallianssiin kuuluu 13 lentoyhtiötä, jotka ovat American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LATAM Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines ja SriLankan Airlines, sekä 30 muuta liitännäisjäsentä. Fiji Airways liittyi oneworldin connect-jäseneksi 5.12.2018.