Ryanair lentää heinäkuun alusta taas 40 prosenttia lennoistaan - matkustajille maskipakko

Ryanair_737s(päivittynyt klo 15.03) Ryanair aikoo ottaa käyttöön 40 prosenttia normaalista kapasiteetistaan 1. heinäkuuta 2020 alkaen. Suunnitelman toteutuminen on kuitenkin vielä kiinni eri maiden asettamista rajoituksista EU-alueen sisäisille lennoille sekä lentoasemien vaatimista toimista.<--break- /> Myös reitit Suomesta avataan osin 1.7. alkaen.

Ryanair lentäisi suunnitelmansa mukaan heinäkuusta lähtien jo lähes 1000 päivittäistä lentoa ja palauttaisi lentoliikenneyhteydet  kohteisiinsa 90 prosenttisesti. Koronaviruspandemian seurauksena Ryanair on lentänyt vain kolmisenkymmentä päivittäistä lentoa Irlannin, Englannin ja Euroopan välillä.

Nyt annetun ilmoituksen mukaan Ryanair aloittaa 1. heinäkuuta lennot 80 liikenteen solmukohdassaan ympäri Eurooppaa. Päivittäisiä lentoja sekä viikkovuoroja on edelleen kuitenkin normaalia vähemmän. Ensivaiheessa halutaan laajasti kohteita auki.

Suomesta operoitavista reiteistä ainakin Helsinki-Wien olisi avautumassa heti 1. heinäkuuta. Operaattorina lennoilla on Ryanair vaikka lennonnumero on LaudaMotionin. Yhdensuunrtaisten lippujen hinnat ovat noin 200-260 euron välillä.

Lappeenrannasta lennetään Wieniin ja Bergamoon kahdesti viikossa. Operaattorina vaihtelee LaudaMotion ja Ryanair. Lennot Budapestiin ja Berliiniin alkavat 28. syyskuuta kahdesti viikossa.

Lennot Tampere-Pirkkalasta Budapestiin alkavat kahdesti viikossa 28. syyskuuta.

Ryanairin matkustamomiehistö käyttää lennoilla suu-nenäsuojuksia ja lennoilla on rajoitettu palvelu ruoan ja juomien osalta eikä myyntiä suoriteta käteisellä. Lennon aikana vessajonot koneen käytävällä on kielletty ja lupa wc-käyntiin tulee pyytää erikseen.

Halpalentoyhtiö kannustaa matkustajiaan ottamaan mukaan aiempaa vähemmän ruumaan menevää matkatavaraa, tekemään lähtöselvityksen mobiililaitteellaan sekä käyttämään suu-nenäsuojaa terminaaleissa ja lennoilla.

Päivitys kello 15.03: Lisätty Helsingin, Lappeenrannan ja Tampereen lentojen avaus.