Ryanair peruu ja vähentää kymmenittäin reittejä vastauksena Espanjan veronkorotuksille

RyanairRyanair vähentää kymmenittäin Espanjan reittejä Madridista ja Barcelonasta vastauksena Espanjan veronkorotuksille. Muutokset astuvat voimaan marraskuussa, sillä yhtiö ei hyväksy lentokenttäverojen kaksinkertaistamista. Viikottaisia lentoja peruuntuu päätöksen myötä lähes 500 ja työpaikkoja on uhattuna noin 2300.

Ryanair vähentää koneidensa määrää Madridin kentällä neljästätoista yhteentoista samalla peruen 11 reittiä kokonaan ja vähentäen reittitiheyttä 24 reitillä. Kaikkiaan viikottaisia lentoja katoaa 252 ja vaikutukset matkustajamääriin ovat noin 1,3 miljoonan henkilön verran. Työpaikkoja on uhattuna jopa 1300.

Barcelonan osalta konemäärä vähenee kolmestatoista yhteentoista samalla lopetetaan neljä reittiä ja vähennyksiä reittitiheydessä tapahtuu 22 reitillä. Viikottaisten lentojen määrä laskee 240:llä ja vaikutukset matkustajamääriin ovat noin miljoonan henkilön verran. Työpaikkoja on uhattuna jopa 1000.

Ryanair peruu myös useita reittejä Kanarian saarilta. Kaikkiaan Gran Canarialta, Fuerteventurasta, Lanzarotelta ja Teneriffalta lopetetaan 21 reittiä ja viikottaisten lentojen määrä kohteissa vähenee yhteensä 142:lla lennolla. Yli 1100 työpaikkaa on vaarassa veronkorotusten takia.

Lopettavien reittien joukossa ei ole Suomesta lähteviä lentoja. Lähimmät menetetyt yhteydet ovat Tukholmasta Espanjaan.