SAS avaa reitit Tukholmasta ja Kööpenhaminasta Torontoon Airbus A321LR -kapearunkokoneilla

SAS_A321LR_4SAS laajentaa reittiverkostoaan Pohjois-Amerikassa avaamalla suorat reitit Kanadan Torontoon Kööpenhaminasta ja Tukholmasta kesäkuussa 2022. Reitit lennetään uusilla Aibus A321LR (Long Range) -kapearunkokonella, jotka SAS otti kaupalliseen käyttöön kaukoreiteillään jo helmikuussa 2022 eli lähes kaksi kuukautta suuniteltua aiemmin.

SAS laajentaa reittiverkostoaan avaamalla kesäkuussa 2022 suorat lennot Kööpenhaminasta Torontoon kolmesti viikossa ja Tukholmasta Torontoon neljästi viikossa. Lentojen avaus edellyttää kuitenkin vielä tarvittavien viranomaishyväksyntöjen saamista. Myös lippujen myynnin SAS kertoo avautuvan lähiaikoina.

SAS_A321LR_3Reittejä lennetään Airbus A321LR -koneilla. SAS otti koneuutuuden käyttöön 4. helmikuuta kaupallisilla lennoilla  Kööpenhaminasta Washingtoniin.

Avauslento toteutettiin lähes kaksi kuukautta aiemmin, kuin yhtiö oli aikaisemmin kertonut aloittavansa A321LR-koneilla operoinnin kaukoreiteillä maaliskuun 2022 lopussa. SAS aikoo lentää kapearunkokoneilla Washingtonin ja Toronton lisäksi myös Bostoniin ja Newarkiin.

"Olemme iloisia ilmoittaessamme uusista lennoista Skandinaviasta Torontoon, joka on seuraava askel Pohjois-Amerikan reittiverkostomme vahvistamista. SAS:n uudet reitit tekevät matkustamisesta Skandinaviasta Kanadaan helppoa ja mukavaa. Lennot lähtevät Skandinaviasta keskipäivällä ja saapuvat Torontoon iltapäivällä mahdollistaen hyvät jatkoyhteydet molemmissa päissä", sanoi SAS:n kaupallinen johtaja Karl Sandlund.

SAS_A321LR_6SAS:n A321LR-koneissa on kolmiluokkainen ja 157-paikkainen matkustamo. SAS Business-luokassa on 22 paikkaa, SAS Plus eli ns. premium economy -luokassa on 12 matkustajapaikkaa ja SAS Go eli ns. turistiluokassa paikkoja on tarjolla 123.

Tarjolla on myös nopea wifi-yhteys, IFE-matkustamoviihdejärjestelmä, normaalit virtapistokkeet sekä USB-latausmahdollisuus.

Pienempi konetyyppi mahdollistaa SAS:lle täydet koneet uusilla reiteillä, jonka lisäksi ne täydentävät aiempaa tarjontaa. A321LR mahdollistaa nopeat ja joustavat muutokset kysynnän mukaan uusissa kohteissa.

SAS:lla on laivastossaan nykyisin kaksi A321LR-konetta, joista se vastaanotti ensimmäisen  lokakuussa 2020 ja toisen syyskuussa 2021. Yhteensä SAS on tilannut kolme tällaista versiota A321-koneista.

Kesäaikataulukaudella SAS lentää kaikkiaan seitsemään kohteeseen Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Kohteet ovat Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Washington DC ja Toronto.

SAS:n lentopäivät Torontoon:
Kööpenhamina-Toronto: tiistai, torstai ja lauantai
Toronto-Kööpenhamina: maanantai, keskiviikko ja perjantai
Tukholma-Toronto: maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai
Toronto-Tukholma: tiistai, torstai, lauantai ja sunnuntai

Uusi reittiavaus mahdollistaa SAS:n asiakkaille lennot yhdellä vaihdolla myös Helsinki-Vantaalta Kanadaan. Finnairilla ei ole suoraa reittiyhteyttä Kanadaan.

SAS lentää kaukolentoja pääasiallisesti kuudella Airbus A350 XWB- ja kahdeksalla A330-300 -laajarunkokoneella. SAS:n käynnissä olevassa laivastouudistuksessa Boeing 737 -koneet korvataan Airbus A320neo-koneperheen eri konetyypeillä. Airbus-kapearunkokoneista osa on SAS:n omassa laivastossa ja osa SAS Irelandin laivastossa. MH

Lue myös: