SAS pääsi sopuun ruotsalaisia lentäjiä edustavan SPF:n kanssa

SAS_tail_2SAS on allekirjoittanut työehtosopimuksen ruotsalaisia lentäjiä edustavan SPF:n kanssa. Neuvotteluiden takarajaa siirrettiin useaan kertaan mutta Ruotsia koskevalta lakolta vältyttiin. Norjalaisen NSF:n kanssa neuvottelut kariutuivat aamulla 21. toukokuuta.

Nyt allekirjoitettu työehtosopimus on kaksivuotinen ja sen voimassaolo alkaa 21. toukokuuta 2015.

"Olemme saaneet aikana uuden työehtosopimuksen ja välttäneet lakon Ruotsissa. Nyt teemme kaikkemme palvellaksemme asiakkaitamme heidän odottamallaan tavalla", iloitsi SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

"Arvostan kokeneita ja osaavia lentäjiämme ja sen takia jatkamme sopimusta skandinaavisella mallilla", jatkoi Gustafson.

SAS:n tavoitteena neuvotteluissa oli pystyä investoimaan tulevaisuuden laivastoon, kohteisiin sekä palveluun, jota matkustajat vaativat. Sen takia vaatimuksena oli työehtosopimus tämän päivän kilpailutilanteeseen.

"Kyseessä on ollut erittäin pitkä prosessi mutta olemme tyytyväisiä saavutettuun lopputulokseen, joka varmisaa työpaikkoja. Kovien neuvotteluiden jälkeen olemme päässeet ratkaisuun", sanoi SPF:n lentäjäliiton puheenjohtaja Peter Larsson.

Lue myös: