SAS:n ja norjalaisten lentäjien väliset neuvottelut ovat katkenneet

SAS_tailsSAS ja sen lentäjäjärjestöt SPF ja NSF jatkoivat yöllä neuvottelujen takarajaa aamukahdeksaan. Uuden takarajan lähestyessä yhtiö ilmoitti neuvotteluiden kariutuneen norjalaisia lentäjiä edustavan NSF:n kanssa. SAS:n mukaan vaikutukset lentoihin Norjassa jäävät vähäisiksi.

SAS on käynyt lentäjäliittojensa kanssa työehtosopimusneuvotteluja jo kuukausien ajan. Lentäjät olivat ilmoittaneet takarajaksi 21. toukokuuta, jota oli tehostettu myös lakonuhalla.

Yhtiön mukaan norjalaislentäjien torjuma sopimus sisälsi skandinaavisesti kilpailukykyiset palkat ja työehdot. Niitä oli virtaviivaistettu entisistä ehdoista, jotka yhtiön mukaan ovat jo 50 vuoden takaa.

Huolimatta neuvotteluiden kariutumisesta tänä aamuna kello 5.30 norjalaisten kanssa jatkuu työ ruotsalaisia edustavan SPF:n kanssa.

Näistä uusista ehdoista on jo onnistuttu sopimaan kahden lentäjäliiton SNF:n ja DPF:n kanssa. Ne edustavat noin puolta SAS:n lentäjistä.

"Olen pahoillani, ettemme saaneet solmittua uutta työehtosopimusta NSF:n kanssa vasrmistaaksemme SAS:n kilpailukykyä alan nykypäivän vaatimuksiin", kommentoi SAS:n toimitusjohtaja Rickard Gustafson.

"Jatkamme työtämme SAS:n kilpailukyvyn parantamiseksi, joka mahdollistaa investoinnnin tuotteisiin ja palveluihin asiakkaillemme".

 Lue myös: