Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma avaa lentonäytöskauden Pirkkalassa 10. toukokuuta 2023

Ilmavoimien HornetSatakunnan lennosto, Patria ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu järjestävät kesän 2023 lentonäytöskauden avaavan Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Tampere-Pirkkalan lentoasemalla 10. toukokuuta 2023.  Luvassa on nähtävää maassa ja taivaalla sekä tietoa ilmailualan koulutusmahdollisuuksista siviili- ja sotilaspuolelle. Tämän jälkeen sotilasilmailun liittyviä tapahtumia on tarjolla kesäkuussa Jyväskylässä ja elokuussa Rovaniemellä.

Hornet_JDAMSotilasilmailusta ammatti- tapahtuma järjestetään keskiviikkona 10. toukokuuta 2023 kello 12.00-18.30 Tredun tiloissa sekä koulutuskeskuksen edustan asematasolla ja piha-alueella.

Tapahtuman maanäyttelyssä on esillä ilmavoimien lentävä kalusto sekä Tredun ja Patrian kalustoa. Tapahtumassa esitellään laajasti sekä ilmavoimien että siviilipuolen ammatteja ja koulutusmahdollisuuksia.

PIR_PAT_treduoppilaat_parvellaLuvassa on myös esityslentoja ja näytöslinjalla nähdään Ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän soolo, osastotaitolentoryhmä Midnight Hawks ja todennäköisesti myös Hawk-soolo. Kaikilla esityslennoilla on säävaraus.

 Tapahtuma-alueella on paikalla myös Leijona Catering Oy soppatykkeineen sekä sotilaskoti herkullisine munkkeineen.

Sotilasilmailusta ammatti- tapahtumaan saapuville on järjestetty ilmainen nonstop-kuljetus Tampereen Messukeskukselta, jossa on ilmainen pysäköinti.

PIR_PAT_apron3_1Varsinaisella tapahtumapaikalla ei ole pysäköintimahdollisuutta ja Tampere-Pirkkalan siviililentoaseman puolella on käytettävissä vain rajoitetusti maksullisia pysäköintipaikkoja.


Perinteikkäitä sotilasilmailutapahtumia myös Jyväskylässä ja Rovaniemellä vuonna 2023

Sotilasilmailuun liittyviä tapahtumia on järjestetty perinteisesti Pirkkalan lisäksi myös Tikkakosken, Rissalan, Rovaniemen ja Utin tukikohdissa. Vuonna 2022 Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumia järjestettiin Tikkakoskella ja Rovaniemellä. Utin jääkärirykmentin perinteinen avointen ovien tapahtuma on puolestaan järjestetty viimeksi vuonna 2019.

Ilmavoimien muita vuoden 2023 tulevia tapahtumia ovat Ilmasotakoulun järjestämä lippujuhlan päivän paraatin Jyväskylässä 4. kesäkuuta 2023 ja Lapin lennoston "Lennosto 50 vuotta Rovaniemellä" tapahtuma, joka järjestetään 16. elokuuta 2023. Karjalan lennostossa ei tapahtumaa vuonna 2023. MH

Lue myös: