Suomeen uusi helikopterialan koulutuskeskittymä

helitour_R22Helitour Oy ja Oulun Helikopteripalvelu Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka nojalla Helitour Oy:n kaupallinen helikopterikoulutus (FTO-liiketoiminta) siirtyy Oulun Helikopteripalvelu Oy:lle. Helitour Oy, joka on yhteiseurooppalaisten JAR-FCL-ilmailuvaatimusten mukaisesti hyväksytty lentokoulutusorganisaatio, on ollut jo yli 20 vuoden ajan maamme johtava helikopterilentäjiä kouluttava oppilaitos. Liiketoimintakaupassa Helitour Oy:n koulutusliiketoiminta, joka käsittää yksityis- ja ansiolentäjän lupakirjakurssit sekä erilaiset kelpuutuskurssit (lennonopettajakurssit, yölentokurssit ja eri helikopterityyppien tyyppikurssit), siirtyy Oulun Helikopteripalvelu Oy:lle.

Liiketoimintakaupan yhteydessä Oulun Helikopteripalvelu Oy ottaa käyttöönsä Helsinki-Malmin lentoasemalla sijaitsevat Helitour Oy:n koulutustoiminnan toimitilat. Helitour Oy:n koulutusorganisaation henkilöstö siirtyy liiketoimintakaupassa Oulun Helikopteripalvelu Oy:n palvelukseen.

Osana liiketoimintakauppaa osapuolet solmivat Suomen oloissa ainutlaatuisen kaluston ja ohjaamomiehistön käyttöä koskevan yhteistyösopimuksen. Helitour Oy jatkaa toimintaansa Helsinki-Malmin lentoasemalla toiminnan painopisteen siirtyessä työlentotoimintaan ja työlentomenetelmien kehittämiseen.

Oulun Helikopteripalvelu Oy:n tavoitteena on luoda merkittävät helikopterialan koulutuskeskittymät Ouluun ja Helsinki-Malmille, joiden kautta yritys palvelee helikopterioperaattoreita ja ammatilliseen koulutukseen hakeutuvia ympäri Suomen. Yhtiön pääpaikka säilyy Oulussa. Yrityksen uusi kaupallinen toiminimi ja yritysilme julkaistaan vuonna 2012.