Suomen Ilmailumuseossa viime vuonna kävijäennätys

asuntomessut_avajaiset_2Suomen Ilmailumuseo ylsi kaikkien aikojen kävijäennätykseen vuonna 2015. Vantaan Aviapoliksessa sijaitsevassa museossa vieraili vuoden aikana 38 590 asiakasta. Tämä ylitti yli 13 prosentilla edellisen kävijäennätyksen vuodelta 2013. Vuoden erikoisuus oli DC-3-koneen esittely Vantaan asuntomessuilla Kivistössä.

Erityisesti kesä oli Ilmailumuseossa poikkeuksellisen vilkas. Heinäkuussa museossa vieraili yli 5 000 museokävijää, joka on museon historian tämänhetkinen kuukausitason ennätys.

Liikkeelle_4Uusi lentoasemalle liikennöivä Kehärata avattiin heinäkuun alussa. Ilmailumuseon sijainti aivan Aviapoliksen aseman vieressä lisäsi näin museon saavutettavuutta entisestään. Myös museon ympäristön katujärjestelyt ovat muuttuneet. Nyt osoitteena on Karhumäentie.

Suomen Ilmailumuseo näkyi heinä-elokuussa myös Vantaan asuntomessuilla Kivistössä (otsikkokuvassa). Museon osastolla DC-3 ”Lokki” (OH-LCD) lentokonetta kävi ihailemassa reilusti yli satatuhatta messuvierasta. Näyttelyn päätyttyä DC-3 siirrettiin Ilmailumuseon pihan kulmaan paikalle, josta se näkyy Aviapolis-juna-asemalle asti.

Museo ylitti vuodelle asetetut tulonhankintatavoitteet erityisesti pääsylippumyynnin osalta. Kävijämäärän kasvu näkyi tasaisesti eri ryhmissä (aikuiset, lapset, opiskelijat ja perheet). Toukokuussa käyttöönotettua Museoliiton Museokorttia ostettiin ja käytettiin innokkaasti Ilmailumuseossa.

metropolitan_suomenilmailumuseoSuomen Ilmailumuseo on lunastanut paikkansa kiinnostavana museokohteena, mutta myös houkuttavana kokousten ja tapahtumien järjestämisympäristönä. Museo palveli vuoden aikana yli 8 700 kokousasiakasta.

Kokousten ja tapahtumien lisäksi museossa vietettiin myös häitä ja syntymäpäiviä. Lisäksi museoravintola Gate 1 tarjoaa arkisin lounasta.

Lue myös: