Suomen ja Ranskan ilmailuteollisuusvalmistajien virtuaaliseminaari kokosi yhteen yli 80 toimijaa

GIFAS_AFDARanskan ilmailuteollisuusvalmistajat sekä Suomen Puolustus- ja ilmailuteollisuus PIA ry kokosivat Suomen ja Ranskan teollisuusvalmistajia virtuaaliseminaariin. yhdessä Suomen puolustusministeriön ja Business Finlandin kanssa. Yhteistyössä oli mukana myös Ranskan puolustushankintavirasto.

Rafale_modelsRanskan ilmailuteollisuusvalmistajien GIFAS:in (Groupement des industries françaises aéronautiques et spatiales) sekä kotimaisen PIA ry:n virtuaaliseminaari kokosi yli 80 toimijaa yhteen ilmavoimien HX-hankkeeseen liittyen 21. lokakuuta.

Virtuaaliseminaarin osallistujat puhuivat vuoroin Suomesta Helsingistä PIA ry:n tiloista ja vuoroin Ranskasta Dassaultin pääkonttorilta Saint Cloudista, jossa mukana oli myös Suomen Ranskan suurlähettiläs Teemu Tanner.

Rafale_pirkkalaSuomesta tilaisuuteen osallistuivat puolustusmininisteriöstä kansliapäällikkö Jukka Juusti sekä resurssipoliittisen osaston osastopäällikkö ylijohtaja Raimo Jyväsjärvi. Ranskan puolustusministeri Florence Parly oli lähettänyt seminaariin videotervehdyksen, jossa hän muistutti kahdenvälisten suhteiden sekä Euroopan puolustusyhteistyön tärkeydestä.

Rafale_ilmassa_1 Seminaarin osallistujajoukossa oli GIFASin puolelta mukana Dassault Aviationin lisäksi Safran, Thales, MBDA sekä muita kolmansia osapuolia. Seminaarin tarkoituksena oli antaa suomalaistoimijoille kuva vahvasta yhteistyöstä ja kumppanuuksien mahdollisuuksista Ranskan ilmailu- ja puolustusteollisuuden kanssa.

Suurten suomalaisten puolustusyritysten lisäksi seminaari mahdollisti teollisuuskumppanuushankkeissa mukana olevien yritysten, yliopistojen ja akateemisten toimijoiden ajatustenvaihtoa ja yhteistyöhankkeiden löytymistä. Aihepiireinä olivat mm. tekoäly, 5G-ratkaisut ja kyberturvallisuus.

Yksipäiväisessä virtuaaliseminaarissa Suomen ja Ranskan hallitusten sekä teollisuuden edustajat esittelivät liiketoimintamahdollisuuksia, joiden lisäksi mukana oli paneelikeskusteluja Euroopan komission rahoittamista puolustusohjelmista. Rafale_lippuPäivän mittaan käytiin myös erilaisia videoneuvotteluita osapuolten välillä niin yritysten kuin yliopistojen välillä.

Dassault Aviation tarjoaa Suomelle Rafale -hävittäjää ilmavoimien HX-hankkeessa, jossa korvataan nykyisten F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien suorituskyky. 

Lue myös: