Suomen ja Ruotsin ilmavoimat harjoittelevat Kauhavalla 2.-11. toukokuuta

HW-374+ensilennolla+5_5_2011_ilmavoimatIlmavoimat järjestää 2.–11. toukokuuta Kauhavan tukikohdassa lentokoulutustoimintaan painottuvan Final 2012 -lentotoimintaharjoituksen. Siihen osallistuu joukkoja Suomen ja Ruotsin Ilmavoimista. Mukana on pääasiassa suomalaisia BAe Hawk- ja ruotsalaisia Saab SK 60 -suihkuharjoituskoneita. Myös varsinaisia hävittäjiä on mukana kummastakin maata harjoitusta tukevissa tehtävissä.

Final 2012 on samalla Lentosotakoulun ohjaajaoppilaiden HW 2 -lentokoulutusohjelman mukainen päättöharjoitus, jossa testataan opiskelijoiden taitoja taktisessa suihkukonelentämisessä.

Final 2012 -harjoitukseen osallistuu joukkoja Suomen ja Ruotsin ilmavoimista. Tavoitteena on lentokoulutusohjelman mukaisen toiminnan ohella jakaa ja kehittää maiden osaamista sotilasohjaajakoulutuksessa.

Harjoituksessa on mukana Suomen ilmavoimista yhteensä 12 British Aerospace Hawk- suihkuharjoituskonetta sekä yhteyskoneita. Lisäksi harjoitukseen liittyviä tukilentoja lennetään  McDonnell Douglas / Boeing F-18 Hornet- ja Gates Learjet -kalustolla.

Ruotsin ilmavoimista harjoitukseen osallistuu kuusi Kauhavan tukikohdasta toimivaa Saab SK 60 -suihkuharjoituskonetta sekä yksi Saab JAS 39 Gripen -hävittäjä, joka suorittaa tukilentoja Kallaxin tukikohdasta Pohjois-Ruotsista käsin.

Harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Kauhavan tukikohdan itä-, koillis- ja eteläpuolisten alueiden ilmatilaan. Lentäminen tapahtuu virka-ajan puitteissa.