TUI-konserni harkitsee yhdistävänsä lentoyhtiönsä yhden brändin alle

787_thomsonMatkailujätti TUI-konserni suunnittelee yhdistävänsä nykyiset viisi lentoyhtiötään yhden brändin alle. Kyseessä on osa yhtiön toukokuussa julkistamaa vuoteen 2018 saakka kestävää toimintasuunnitelmaa. Sen avulla haetaan ennenkaikkea tehokkuutta.

Tui AG ja TUI Travel PLC yhdistyivät noin viisi kuukautta sitten TUI konserniksi. Julkistettu uusi tiekartta sisältää useita uudistuksia ja osa niistä koskee konsernin lentotoimintaa. TUI konserni tähtää vuosittaiseen vähintään kolmen prosentin kasvuun vuoteen 2018 mennessä.

TUI on kasvattamassa kaukoliikennekapasiteettia sekä lisäämässä kolmansien osapuolten käyttämistä lennoillaan.

Yhtiö on vastikään tehnyt Boeingille lisätilauksen yhdestä suuremmasta 787-9 Dreamlinerista sekä vaihtanut kaksi pienempää 787-8 -konetilaustaan samaiseen -9 Dreamlineriin. TUI operoi tänä kesänä jo kolmentoista 787-8 Dreamlinerin laivastolla ja tuoreimman tilauksen myötä se kasvaa vielä kolmella 787-9 -koneella seuraavan kolmen vuoden aikana.

TUI-konsernin lentoyhtiöiden laivastossa on 144 lähi- ja kaukoliikennekonetta. Sen lentoyhtiöt TUIfly, Thomson, TUIfly Nordic, Jetairfl ja ArkeFly operoivat yli 180 kohteeseen ympäri maailman.

Konserni suunnitteleekin tämän laivaston yhtenäistämistä yhden brändin alle. Yhdistymisen tavoitteena on tehokkuuden parantaminen TUI:n lentoyhtiöissä. Muutosten avulla haetaan vuosittaisia 50 miljoonan euron säästöjä vuoteen 2018 saakka. Se helpottaisi Euroopassa sijaitsevien lentokoneiden ja miehistöjen käyttöä sekä liikkumista yksittäisten maiden välillä kysynnän mukaan.