Useita ranskalaislentokenttiä evakuoitiin pommiuhkausten seurauksena 18. lokakuuta

Beauvaisin lentoasema kertoi 18. lokakuuta sosiaalisessa mediassa nimettömistä uhkauksista useaa ranskalaislentosemaa kohtaan. Uhkaukset tulivat lentoasemien tietoon aamupäivän aikana. Le Monden mukaan uhkausten seurauksena kuusi lentoasemaa eri puolilla Ranskaa on evakuoitu keskiviikkona 18. lokakuuta 2023. Evakuoidut lentoasemat ovat Le Monden mukaan Lille, Lyon, Nantes, Nizza, Toulouse-Blagnac ja Beauvais.

Ranskalaislentoasemiin oli kohdistettu pommiuhkia ja niillä oli raportoitu löydetyn matkatavaroita ilman omistajia. Beuavaisin lentoasema kertoi matkustajien evakuoinnista ja kohotetusta valmiudesta. Beauvaisin lisäksi Lillen lentoasema tiedotti sosiaalisessa mediassa pommiuhkauksesta ja terminaalin evakuoinnista.

Toulousen lentoasema puolestaan kertoo siihen kohdistuneen pommiuhkauksen kello 10.50 paikallista aikaa. Terminaali Toulousessa evakuoitiin tietojen seurauksena ja lentoliikenne keskeytyi. Odotettavissa on merkittäviä häiriöitä.

Keskiviikkoiltapäivällä Lillen, Toulousen ja Beauvais-Tillén lentoasemilla oli edelleen turvallisuusuhasta johtuvia suuria lentoliikenteeseen kohdistuvia viiveitä. Osa kyseisille lentokentille matkalla olleista lennoista joutui laskeutumaan varakentille.

Ranskan ilmailuviranomaisen DGAC (Direction générale de l'aviation civile) vahvisti pommiuhkien kohdistuneen Lilleen, Lyoniin, Toulouseen ja Beauvaisiin. Valtion turvallisuusviranomaiset ovat läsnä kaikilla lentokentillä.

Lillen lentokenttä tiedotti iltapäivällä hieman kello 14.00 jälkeen Suomen aikaa saaneensa viranomaisilta luvan päästää henkilökunnan ja matkustajat takaisin lentokentän terminaaliin.