Volga-Dnepr -konsernin rahtilentoyhtiöt Atran ja AirBridgeCargo ovat keskeyttäneet lennot

ABC_99_100Volga-Dnepr -konsernin rahtilentoyhtiöt Atran ja AirBridgeCargo ovat keskeyttäneet lentonsa. Boeing 747F -rahtikoneilla lentävä AirBridgeCargo on Venäjän suurin rahtilentoyhtiö. Volga-Dnepr lentää rahtia edelleen mm. venäläisvalmisteisilla lentokoneillaan.

Volga-Dnepr -konsernin rahtilentoyhtiöt Atran ja AirBridgeCargo ovat joutuneet keskeyttämään lentonsa länsimaiden asettamien pakotteiden seurauksena. Molemmat lentoyhtiöt käyttävät länsimaissa valmistettuja lentokoneita, jotka on myös ainakin osin vuokrattu leasing-yhtiöiltä. Lisäksi omat vaikutuksensa toi myös Bermudan ilmailuviranomaisen ilmoitus lentokelpoisuuksien perumisesta.

Boeing 3Volga-Dnepr jatkaa rahtilentoja Venäjällä ja maihin, joihin lennot on edelleen sallittuja. Yhtiö lentää An-124-100 ja Il-76TD-90VD -rahtikoneilla.

Suuren toimijan poistuminen lentorahtimarkkinoilta on tuonut Venäjän ylle mm. afrikkalaisoperaattoreiden rahtilentoja. Lentorahdin hinnan nousu mahdollistaa osaltaan myös Finnairin lennot polaarireiteillä Japanin Tokioon.

Lue myös: