Wizz Air aloittaa heinäkuussa 2020 lennot Turusta Georgian Kutaisiin

WizzAir_A320_1Lentoyhteyksiin Turussa panostanut halpalentoyhtiö Wizz Air avaa heinäkuussa 2020 reitin Turun lentoasemalta Georgian Kutaisiin. Reittiä operoidaan kahdesti viikossa.

Wizz Air lentää heinäkuusta 2020 lähtien kahdesti viikossa Turusta Kutaisiin, joka on yksi Georgian suurimmista kaupaungeista. Lentopäivät ovat maanantai ja perjantai.

Rioni-joen varrella sijaitseva Kutaisi on Georgian toiseksi suurin kaupunki. Jo keskiajalla se on toiminut Georgian kuningaskunnan pääkaupunkina. Nykyisin se on Georgian parlamentin ja hallituksen kotipaikka. Kaupungissa on noin 200 000 asukasta.

Wizz Air lentää nykyisin Turusta Gdanskiin, Kaunasiin ja Krakovaan. Heinäkuussa 2019 yhtiö avaa lennot Turusta myös Lontoon Lutoniin ja Makedonian Skopjeen.

Käytännössä toukokuussa 2019 Turun matkustajamäärä on kääntynyt negatiivisen alkuvuoden jälkeen nousuun. Toukokuussa Turun kautta kulki 10 124 kotimaan liikenteen matkustajaa ja kasvua edelliseen kuukauteen oli 13,1 prosenttia. Kansainvälisen liikenteen osalta matkustajamäärä oli 29 203 ja kasvu edelliskuukauteen oli 26,6 prosenttia. Koko toukokuun matkustajamäärä oli siis 39 327. Sen myötä Turku oli toukokuussa matkustajamääriltään Finavian reittiverkoston kolmanneksi suurin lentoasema Helsinki-Vantaan ja Oulun jälkeen.