A350 XWB jätti Floridan pakkaset taakseen

A350_XWB_McKinley_climatic_chamber_1Airbus on saanut A350 XWB:n ilmastokokeet suoritettua ainutlaatuisessa ympäristössä Yhdysvaltain Ilmavoimien Eglinin tukikohdan McKinleyn ilmastolaboratoriossa.

Kaksiviikkoisten ilmastokokeiden aikana A350 XWB MSN2 (F-WWCF) koneuutuus ja testiryhmä näkivät erikoisvalmisteisessa hallissa erilaisia sääilmiöitä ja kokivat lämpötiloja 45 asteen kuumuudesta aina 40 pakkasasteen kylmyyteen.

Koelentojen johtaja Philippe Focault kertoo A350 XWB:n eri järjestelmien suoriutuneen kaikista laboratoriohangaarin asettamista haasteista. Kokeita tehtiin mm. IFE-järjestelmälle, ilmastoinnille, keittiötiloille sekä vesi ja viemärijärjestelmälle. Myös koneen Trent XWB -moottorit koekäytettiin jolloin kone oli omien jarrujen lisäksi kiinnitetty tiukasti paikalleen.

A350_MSN2_MC_Kinley_cold_weather_test__4_A350 XWB on yksi suurimmista McKinleyn ilmastolaboratoriossa koetelluista lentokoneista ja valmisteluja kokeisiin tehtiin jo puoli vuotta etukäteen. Hallissa on koelentojen aikana vieraillut myös Boeingin 787 Dreamliner.

"Tämä on ainutlaatuinen työkalu ja laboratorion operaattorit hallitsevat sen täysin. He mahdollistivat aivan kaiken", sanoi Foucault.

Lue myös:
Artikkeli: A350 XWB - kohti taivasta

Ilmastolaboratoriosta kerrotaan tarkemmin aiemmassa uutisessa: