AB: Finnairin Göteborgin lento teki hätälaskun Turkuun - savua matkustamossa

OHLKE_031217(päivittynyt 21.20) Finnairin lento Helsinki-Vantaalta Göteborgiin Ruotsiin (AY865) on tehnyt hätälaskun Turun lentoasemalle illansuussa, kertoo Aftonbladet. Sen tietojen mukaan koneessa oli savun hajua matkustamossa. Lukijakuvan perusteella Embraer 190 -kone on kiitotiellä hätäuloskäyntien liukumäet laukaistuna.

Lennon operoi Finnairin kokonaan omistama tytäryhtiö Norra Embraer 190 -matkustajakoneella (OH-LKE). STT:n mukaan koneessa oli yli 100 matkustajaa. Ilmeisesti kukaan ei ole loukkaantunut.

Finnair_Norra_E190Embraer oli juuri ylittänyt Kemiön saaren kun se kääntyi kohti Turkua (otsikkokuvassa tallenne FlightRadar24-palvelusta) kello 17 maissa. Pelastusyksiköt varmistivat laskeutumista Turun lentoasemalla (Aftonbladetin tweetti alla).

Turun lentoliikenteessä on viivästyksiä tapauksen vuoksi. Finnair kertoo Twitterissä, että koneen matkustajia uudelleenreititetään. Embraer 190 menee tarkastukseen.

Turun lentoaseman ainoa kiitotie 08/26 oli tapauksen takia suljettuna. Sen myötä muut vuorokoneet Turkuun eivät päässeet laskuun.

Myös Finnairin Oslon kone kääntyi takaisin lennolta sunnuntai-iltana. Turun tapauksen kanssa samanlainen Norran operoima Embraer E-190 (OH-LKG) teki Uppsalan tasalla käännöksen kohti Helsinkiä.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut tapauksen tutkinnan. T.T. MH