AirBaltic aloittaa reitin Riiasta Unkarin Heviz-Balatoniin

q400_airbalticAirBaltic aloittaa uuden reitin Riiasta Heviz-Balatoniin, Unkariin 4. toukokuuta 2013. Heviz-Balatonin reitti on toinen kuudesta AirBalticin suunnittelemista uusien reittien avauksista. Neuvottelut kumppaneiden kanssa muista reiteistä ovat vielä kesken. Alueella sijaitsee suosittu turistikohde Balaton-järvi.

AirBaltic lentää Riiasta Balatoniin kerran viikossa – lauantaisin. Reitti operoidaan Bombardier Q400 Next Gen -koneella ja lennon pituus on 2 tunnin ja 25 minuuttia.

”Olemme keskittyneet paljon kysyttyihin reitteihin ja lisänneet lentoja 12 kohteeseen Euroopassa ja IVY:ssä jo tätä talvea varten osana airBaltic ReShape -liiketoimintasuunnitelmaa. Olemme samalla vähentäneet lentoja vähemmän kysytyillä reiteillä, joka mahdollistaa lentojen tarjoamisen uusille reiteille. Suunnittelemme avaavamme kaiken kaikkiaan kuusi uutta reittiä ensi kesäksi, ja olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa Heviz-Balatonin uudeksi kesäkohteeksemme,” sanoo AirBalticin kaupallinen johtaja Michael Grimme.

”Unkarin meri” on lempinimi 50 mailia pitkälle, silkkisen vihreä-keltavetiselle järvelle, joka sijaitsee keskellä Transdanubiaa. Balaton-järvi on yksi Unkarin arvokkaimmista aarteista ja käydyimmistä lomakohteista, jossa on tarjolla erilaisia lämpökylpylöitä. Se on myös Keski-Euroopan suurin järvi.

Etelärannat ovat ihanteellisia pikkulapsille matalan vetensä ansiosta, mutta pohjoisrannalla vesi syvenee välittömästi. Alueella olevat maalaukselliset viinitilat tuottavat joukon erinomaisia viinejä, jotka sopivat erittäin hyvin herkullisen paikallisen ruuan kanssa.

Yhtiö operoi kotikentältään Riiasta suoria yhteyksiä 60 eri kohteeseen. Kaikista kohteistaan AirBaltic tarjoaa lisäksi kätevät yhteydet Riian kautta Eurooppaan, Skandinaviaan, Venäjälle, IVY-maihin ja Lähi-itään.